Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου ΝΦ-ΝΧ τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων, σύλλογοι Εκπαιδευτικών  και Ενώσεις Γονέων. Αιτία η πρωτοφανής επιχείρηση που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας  η  Ένωση Γονέων του Δήμου μας έθεσε το ζήτημα των συμπτύξεων στο Λύκειο της Νέας Χαλκηδόνας καθώς και στο 3Ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, γεγονός που προκαλεί απορία τόσο για τα εμπόδια που μπαίνουν στην  αποτελεσματική μάθηση όσο και για το χρόνο που επιλέγεται, στα τέλη του Οκτώβρη, και εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα, αναγκάζονται πολλοί εκπαιδευτικοί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανατρέποντας τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Τέθηκαν επίσης από την πλευρά της Ένωσης Γονέων οι ελλείψεις  εκπαιδευτικών, καθώς καταγράφονται σημαντικά κενά και στα σχολεία του Δήμου μας, τα προβλήματα με τα πλημμυρισμένα σχολεία και η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στο μονίμως υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι απαντήσεις από τους αρμοδίους  ήταν γενικόλογες και δεν ικανοποίησαν. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσει  τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα. 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *