Καθάρισαν 3 δένδρα, άφησαν τις πλάκες μπετόν στον Ποδονίφτη

Η αριστερή εικόνα διανεμήθηκε σήμερα (26/10) από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με αρκετές ακόμα από άλλα ποτάμια και ρέματα του λεκανοπεδίου, όπου όπως μας πληροφορούν παραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού. Μαζί και μια δήλωση του περιφερειάρχη, ότι «χωρίς καθυστερήσεις εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας και επεμβαίνουμε όπου υπάρχει πρόβλημα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους πλημμυρικούς κινδύνους».

Πρόκειται, όπως μας πληροφορούν για καθαρισμό και απομάκρυνση 3 δέντρων στον Ποδονίφτη από την οδό Ραιδεστού έως την οδό Χαλκίδος, στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Λίγα μέτρα παρακάτω στο τμήμα του Ποδονίφτη που είναι εγκιβωτισμένος, ο μανιασμένος Ποδονίφτης μετέφερε όγκους μπετόν από τα τσιμεντώματα σε άλλα τμήματα του ποταμιού, στο ανάντι τμήμα. Είναι η δεξιά φωτογραφία. Αυτά δεν τα είδαν τα συνεργεία της Περιφέρειας; Η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει την Περιφέρεια για την επικινδυνότητα αυτών των τεράστιων όγκων, που σε περίπτωση επανάληψης δυνατής νεροποντής θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα και αιτία νέων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή;

Για όσους δεν αντελήφθησαν τι έχει συμβεί ας διαβάσουν το σχετικό ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ.

Αν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας έχουν το ελαφρυντικό ότι δεν τα… πρόσεξαν και δεν τα κατέγραψαν, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τα γνωρίζουν, αλλά και είδαν το αποτέλεσμά τους το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου, όταν το ποτάμι υπερχείλισε στο σημείο αυτό και έσπευσαν συνεργεία του Δήμου να απομακρύνουν τα νερά και τις λάσπες.

Δώδεκα μέρες μετά, ο μεν περιφερειάρχης δηλώνει ικανοποιημένος για τις παρεμβάσεις του, η δε δημοτική αρχή δεν έχει πει κουβέντα για το θέμα του Ποδονίφτη. Τι περιμένουν άραγε; Να επαναληφθούν τα φονικά αποτελέσματα του 1994; Πότε θα απομακρυνθούν οι πλάκες μπετόν;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *