Συμβούλιο αποκαλύψεων: Ποιος διοικεί αυτό τον Δήμο;

Δήμαρχος υπό επιτροπεία είναι ο Γ. Βούρος, όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή (20/10) επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και μέρες στην πόλη, επιβεβαιώθηκε επισήμως: ο Π. Γρετζελιάς είναι «εξωθεσμικός και άτυπος» συντονιστής των συνοδών έργων του γηπέδου.

Η επιβεβαίωση αυτής της είδησης έσκασε ως… βόμβα στη συνεδρίαση, αποκαλύπτοντας μια δυσώδη κατάσταση στη δημοτική διοίκηση, γεμάτη αντιθεσμικές παρεμβάσεις.

Οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου δεν χρειάζονται σχολιασμό.

Χ. Τομπούλογλου: Αληθεύει ότι ο κ. Γρετζελιάς έχει αναλάβει κάποιο ρόλο και με ποια απόφαση;

Γ. Βούρος: Εξωθεσμικά και άτυπα βοηθά τις τεχνικές υπηρεσίες.

Α. Παπακώστα: Τον κάλεσε η ΑΕΚ!

Π. Γρετζελιάς: Κλήθηκα σε μια συνάντηση, όχι με δική μου πρωτοβουλία, για την καθυστέρηση των έργων, που έχουν μείνει πίσω 6-12 μήνες.

Γ. Βούρος (προς Παπακώστα- Γεωργαμλή): Δέχεστε ότι έχουμε καθυστερήσει; Εγώ είχα αντίρρηση, δεν έχω καμία σχέση.

Δ. Κανταρέλης: Διαφωνώ κάθετα με αυτή τη λογική.

Λ. Γεωργαμλής: Ήμουν σε μια συνάντηση όπου συμμετείχαν Βούρος, Παπακώστα, Γρετζελιάς και εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ χωρίς να ξέρω το θέμα. Συμφώνησα γιατί συμφώνησε και ο δήμαρχος. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ είπε ότι συμφώνησε ο δήμαρχος.

Χ. Κοπελούσος (προς Γεωργαμλή): Την ανυπαρξία τη δική σου δεν θα την καλύψει ο Γρετζελιάς. Ο Κοσκολέτος και ο Κανταρέλης λειτουργούσαν άψογα, εσύ είσαι ανύπαρκτος.

Λ. Γεωργαμλής (προς Κοπελούσο): Πρέπει να ντρέπεσαι.

Γρετζελιάς: Αν δεν συμφωνείτε κε δήμαρχε παραιτούμαι!

Βούρος προς Γρετζελιά: Έχετε καμιά υπογραφή μου;

Γρετζελιάς: Οι άνδρες έχουν λόγο…

Λεφτά για έργα που σχετίζονται με το γήπεδο

Όλη η παραπάνω «συζήτηση» έγινε στη διάρκεια του θέματος «αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος», όπου η διοίκηση εισηγήθηκε ως νέο έργο τη διαμόρφωση του χώρου στο νότιο τμήμα του άλσους, εκεί όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι αναβαθμοί. Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 60.000 ευρώ.

Από την εισήγηση μάλιστα έγινε ξεκάθαρο ότι θα γίνουν και άλλα έργα στην πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν σαφές από την εισήγηση ποιος είναι ο μελετητής του έργου, το οποίο στην πορεία προέκυψε ότι το δωρίζει «κάποιος» στο Δήμο.

Μετά την παραπάνω επεισοδιακή συζήτηση και αφού υπήρξε ένταση μεταξύ των στελεχών της παράταξης Βούρου, η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος (όπως και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που ακολούθησε) υπερψηφίστηκε με τον Δ. Κανταρέλη να δηλώνει αποχή, τον Η. Τάφα να έχει αποχωρήσει εκνευρισμένος, όπως άλλωστε και ο δήμαρχος ο οποίος «απείλησε» ότι «θα τα πούμε στην …ολομέλεια» (της Πολιτών Πολιτείας).

Η τροποποίηση συγκέντρωσε μόνο 16 υπέρ, παρότι υπερψηφίστηκε και από τις παρατάξεις Γρετζελιά – Τομπούλογλου. Η Δύναμη Πολιτών ψήφισε παρών (όπως και ο Α. Γούλας) και η Λαϊκή Συσπείρωση κατά.

«Κάναμε μια 3ωρη συζήτηση πριν, για το σοβαρό θέμα που προέκυψε στα σχολεία με τις πλημμύρες και δεν πήραμε απόφαση να δοθεί ένα ευρώ», σχολίασε ο Αρης Βασιλόπουλος, «και τώρα βάζουμε λεφτά σε έργα που δεν έπρεπε να πληρώνουμε εμείς», χαρακτηρίζοντας δυσώδη όσα προηγήθηκαν.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Προφανώς για τα 60 χιλιάρικα για το νότιο τμήμα του άλσους που έχει σχέση με τους αναβαθμούς δεν υπάρχει γραφειοκρατία. Για το σχολείο μόνο υπάρχει γραφειοκρατία, όπως είπε ο Βούρος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *