Μετά τις εικόνες ντροπής οι Κτιριακές Υποδομές θυμήθηκαν το 1ο ΓΕΛ Ν.Φ.

Την ομολογία ότι εδώ και δυο χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό για το κτιριακό πρόβλημα του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας περιέχει το δελτίο τύπου του Δήμου, με το οποίο ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Δήμου και της σχολικής κοινότητας την Τρίτη 19/10/2021 με την διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ). Σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο Δήμος από τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των ΚΤΥΠ ενημέρωσαν ότι «θα εντάξουν το έργο της μελέτης κατασκευής της νέας πτέρυγας στο τρέχον ή στο επερχόμενο ΕΣΠΑ με ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου τα τέσσερα χρόνια (2025)».

Ας σημειώσουμε ότι χρειάστηκε να κάνουν το γύρο της Ελλάδας οι εικόνες ντροπής από το πλημμυρισμένο σχολείο της πόλης μας για να ευαισθητοποιηθεί η διορισμένη εδώ και δυο χρόνια από την κυβέρνηση διοίκηση των ΚΤΥΠ ΑΕ να ασχοληθεί με το οξύ κτιριακό πρόβλημα του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως φαίνεται από την απλή ανάγνωση των δελτίων τύπου που εκδίδει η διοίκηση του κ. Βούρου, εδώ και 20 μήνες, στις 14/2/2020 είχε λάβει την υπόσχεση από την διοίκηση των ΚΤΥΠ «πως μετά τον έλεγχο του φακέλου, το συντομότερο δυνατό, πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης μελέτης για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του 1ου ΓΕΛ  Νέας Φιλαδέλφειας». Και τι έκανε η δημοτική αρχή; Επανήλθε πέντε μήνες μετά και έκτοτε για δεκαπέντε (15) ολόκληρους μήνες σιγή ιχθύος.

Τα γεγονότα και οι ημερομηνίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ολιγωρίας, τόσο της άμεσα υπεύθυνης κρατικής υπηρεσίας, όσο και της δημοτικής αρχής. Και δεν είναι μόνο το 1ο ΓΕΛ, για το οποίο τουλάχιστον από τις 27 Μαρτίου 2019 είχε συμφωνηθεί μεταξύ της τότε δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου και της τότε διοίκησης των ΚΤΥΠ, «ότι οι μελέτες και η έκδοση οικοδομικής άδειας, θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την ΚΤΥΠ ΑΕ.» και δεν έχει γίνει, όπως αποδεικν΄ύεται απολύτως τίποτα από τους επόμενους.

Η ίδια ολιγωρία υπάρχει και στο ζήτημα της καθυστέρησης στην κατασκευή των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Για το συγκεκριμένο έργο οι εκπρόσωποι των Κτιριακών Υποδομών διαβεβαίωσαν «αφενός ότι δεν υπάρχει οιαδήποτε οφειλή του κυρίου του έργου προς τον εργολάβο ή κάποιο άλλο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και αφετέρου ότι τα μεν έργα εσωτερικά του κτιρίου του λυκείου συνεχίζονται κανονικά, οι δε εργασίες θα επιταχυνθούν και στο κτίριο του γυμνασίου, με στόχο το συνολικό έργο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2022». Σχεδόν δυο χρόνια μετά την συμβατική ημερομηνία παράδοσης του σχολείου…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *