Οργή γονιών – καθηγητών για την προσπάθεια Βούρου να υποβαθμίσει το πρόβλημα στα πλημμυρισμένα σχολεία

Καταπέλτης κατά της διοίκησης Βούρου ήταν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας και η καθηγήτρια του 1ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας που παραβρέθηκαν και μίλησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος ότι ενώ τα σχολεία πλημμύρισαν με αδιάψευστο μάρτυρα τις εικόνες ντροπής που έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο, η διοίκηση με πρώτο τον ίδιο τον δήμαρχο προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα.

Οι μαρτυρίες των δυο κυριών ήταν αποκαλυπτικές. «Στα χέρια τους μετέφεραν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί σε λυόμενο, στον δεύτερο ΄όροφο του 2ου Δημοτικού», είπε η κυρία Αλιβιζάτου, γενική γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Ν.Φ. δίνοντας παραστατικά τον κίνδυνο που υπήρξε από τα νερά που πλημμύρισαν τους χώρους των σχολείων.

«Δεν έγινε κανένας καθαρισμός φρεατίων» είπε κατηγορηματικά η κυρία Πετρογιάννη, φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Ν.Φ. διαψεύδοντας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας. «Είμαι οργισμένη», είπε απευθυνόμενη στο δήμαρχο «για την προσπάθεια σας να υποβαθμίσετε την κατάσταση».

«Η ευθύνη σας είναι γιατί δεν έχετε κάνει κανέναν προγραμματισμό εδώ και δυο χρόνια», είπε ο κ. Βασιλόπουλος απευθυνόμενος στη διοίκηση «και γιατί έχετε πολιτική ταύτιση με την κυβέρνηση και δεν μπορέσατε να εκφράσετε ένα διεκδικητικό λόγο». «Η δουλειά σας είναι μόνο επικοινωνία», είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κινητοποίηση ΚΤΥΠ κατόπιν εορτής

Παρότι το οξύ κτιριακό πρόβλημα του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Νέας Φιλαδέλφειας είναι χρόνιο, από τους σεισμούς του 1999, 20 και πλέον χρόνια δεν έχει μπορέσει να δοθεί λύση. Δύο χρόνια μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής, αλλά και της κυβέρνησης, καμία πρόοδος δεν έχει γίνει, παρότι όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, είχε από τον Μάρτιο του 2019 ολοκληρωθεί ο φάκελος και είχε δοθεί στην ΚΤΥΠ για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο σχολείο.

Μετά την πλημμύρα και τις εικόνες που έκαναν το γύρο της Ελλάδας, η ΚΤΥΠ κάλεσε «ξαφνικά» τον διευθυντή του 1ου Λυκείου…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *