Γ. Ζαχαριάδης: Συμπαράσταση στους μαθητές που κινητοποιούνται

Από τον Γιάννη Ζαχαριάδη, δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Βρεθήκαμε σήμερα στο πλευρό των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου μας που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, μεταφέροντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δίκαιες διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των μαθητών για την κατάσταση των σχολείων αλλά και τις συμπτύξεις τμημάτων στο Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας και το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλεχθήκαμε με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του  συγκροτήματος του 1ου Λυκείου, 1ου Γυμνασίου, 2ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και του Λυκείου Χαλκηδόνας.

Αφορμή για τη συγκέντρωση στάθηκε η πλημμύρα της Πέμπτης 14/10, αλλά η κύρια αιτία είναι τα χρονίζοντα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος, προβλήματα που οξύνθηκαν με το σεισμό του 1999.

Μιλάμε για ένα συγκρότημα που απέχει μόλις 300 μέτρα από το Δημαρχείο, αλλά δυστυχώς είναι πολύ μακριά από τις προτεραιότητες των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών όλα αυτά τα χρόνια.

Η αντιπυρική, αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία των σχολείων, και άλλα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και τη λειτουργία του σχολείου μένουν κολλημένα στα “γρανάζια της γραφειοκρατίας”, τα οποία όμως με κάποιο τρόπο λειτουργούν ως καλολαδομένο “ρολόι”, όταν πρόκειται για τα επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα στην περιοχή μας. Τα αρχεία και οι οικοδομικές άδειες χάνονται ή γίνονται μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών όταν πρόκειται για τα σχολεία, για άλλα θέματα όμως ο κ. Δήμαρχος ξέρει να υπογράφει αμέσως οποιοδήποτε έγγραφο υπήρχε στο συρτάρι του.

Οι μαθητές του Λυκείου Χαλκηδόνας διαμαρτύρονταν για την συγχώνευση των τμημάτων, που αποφάσισε το υπουργείο ενάμιση μήνα με την έναρξη των μαθημάτων, ώστε να καλύψει ανέξοδα τα 5000 κενά σε καθηγητές. Απόφαση που πάρθηκε εν μέσω πανδημίας στριμώχνοντας τους 28 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν :

  • Την αποκατάσταση των ζημιών στα πλημμυρισμένα σχολεία.
  • Την απομάκρυνση των κοντέινερ από το προαύλιο του 1ου Λυκείου.
  • Την κατασκευή σύγχρονων αιθουσών, αίτημα που εκκρεμεί μία 20ετία.
  • Την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση των σχολείων.
  • 15μελη τμήματα
  • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών.

Γιάννης Ζαχαριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νεάς Χαλκηδόνας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *