Τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό του ηλεκτροφωτισμού; Ο Βούρος επιδιώκει «βολική» σύνθεση στην Οικονομική Επιτροπή

Μετά από τέσσερις (4) αναβολές συζήτησης σε ισάριθμες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, πέρασαν άλλες τρεις (3) συνεδριάσεις στις οποίες δεν τέθηκε καν στην ημερήσια διάταξη θέμα για την έγκριση του πολυσυζητημένου διαγωνισμού για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Μετά την ψηφοφορία για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, όπου ο Γ. Βούρος εξασφάλισε μόνο 4 ψήφους στην Οικονομική Επιτροπή (23/6/2021) η στενή ομάδα που διοικεί το Δήμο έχει να λύσει ένα μεγάλο γρίφο: πώς θα εξασφαλίσει τις πολυπόθητες πέντε (5) ψ΄ήφους για να νομιμοποιήσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή. Οι αποστάσεις που κρατούν ακόμα και τα διορισμένα από τον ίδιο τον δήμαρχο στελέχη της παράταξής του από τον σκανδαλώδη διαγωνισμό των 3,75 εκατ. ευρώ, δημιουργούν πονοκέφαλο στον Γ. Βούρο και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και ενάμιση μήνα καθυστερεί να θέσει προς συζήτηση το θέμα.

Για την ώρα μετράμε τέσσερις διαφοροποιήσεις στελεχών της παράταξης Βούρου στο επίμαχο θέμα. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους:

  • Α. Παπακώστα, η οποία αρχικά παραιτήθηκε από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και ακολούθως και από αντιδήμαρχος. Σε δυο ψηφοφορίες που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το έργο του ηλεκτροφωτισμού ψήφισε ενάντια στην πρόταση Βούρου.
  • Γ. Καραβία, ο οποίος και αυτός διαφοροποιήθηκε στις σχετικές ψηφοφορίες στο Δ.Σ.
  • Λ. Γεωργαμλή. Ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών διαφοροποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. από τη γραμμή Βούρου και δεν καταψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση.
  • Τέλος είναι ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Σπ. Γραμμένος, ο οποίος είχε καταψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή (23/10/2021) την προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό και όπως φαίνεται δεν έχει… πειστεί να υπερψηφίσει και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Αυτός είναι ο λόγος που το θέμα αποσύρθηκε 4 φορές και δεν τέθηκε στην ημερήσια διάταξη άλλες 3.

Η «λύση» φαίνεται ότι βρίσκεται στις νέες δημαιρεσίες που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου. Εκεί εναποθέτει τις ελπίδες του ο Γ. Βούρος, ώστε να εκλεγεί μια βολική σύνθεση στην οικονομική Επιτροπή.

Αναζητούνται λοιπόν τέσσερις πρόθυμοι να βάλουν την υπογραφή τους και να νομιμοποιήσουν τη σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *