Ν. Σερετάκης: Χωρίς γάλα οι παιδικοί σταθμοί, χωρίς ψωμί τα γεύματα των φτωχών

Την απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζει η τροφοδοσία βασικών δομών της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου καυτηρίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 13/10.

Συγκεκριμένα εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα δεν υπάρχει φρέσκο γάλα στους παιδικούς σταθμούς,  το ψωμί απουσιάζει πάνω από 15 μέρες τόσο από τους παιδικούς σταθμούς όσο και τα γεύματα που διανέμει ο Δήμος σε ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη, ενώ τα τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς μόλις που επαρκούν για ελάχιστες ακόμα μέρες.

Παράλληλα με το αλαλούμ στη τροφοδοσία των κοινωνικών δομών του Δήμου, δεν πήραν γάλα οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου  (υποχρεωτικό μέτρο προληπτικής ιατρικής εργαζομένων σε συγκεκριμένα επαγγέλματα) ενώ σε  ορισμένες κατηγορίες (λχ οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες) δεν έχει χορηγηθεί γάλα και Μέσα Ατομικής Προστασίας για διάστημά που φτάνει τα δύο χρόνια! 

Για το πρόβλημα του εφοδιασμού του προσωπικού και των παιδικών σταθμών η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προειδοποιήσει από τις αρχές του Σεπτέμβρη αλλά η Δημοτική Αρχή  δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη προμήθεια γάλακτος και τροφίμων για τα  νήπια, το προσωπικό και τους απόρους και ηλικιωμένους.

Την ίδια ακριβώς περίοδο Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ  κατάφερε μια χαρά να προωθήσει ένα φωτογραφικό «διαγωνισμό» με προϋπολογισμό 3,75 εκατομμυρίων ευρώ για την παράδοση του οδοφωτισμού σε ιδιώτη καταμεσής ενός καλοκαιριού που καιγόταν ο τόπος

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές υπηρεσίες ‘τα έδωσαν όλα’ ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στις ευαίσθητες ομάδες στις οποίες απευθύνονται, σε καμία περίπτωση δε μειώνει στο παραμικρό τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε και ζητά να παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί ο πλήρης εφοδιασμός των παιδικών σταθμών και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής των βρεφών και νηπίων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της δωρεάν πρόσβασης στους παιδικούς σταθμούς, των μέσων ατομικής προστασίας και προληπτικής ιατρικής στους εργάτες του Δήμου, των συσσιτίων και των άλλων μορφών προνοιακής πολιτικής που έχουν μετακυλιστεί στους Δήμους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *