‘Ενωση Γονέων: Τα σχολεία έρμαια μιας αναμενόμενης κακοκαιρίας

Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών μας, τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ν. Φιλα΄δελφειας – Ν. Χαλκηδόνας:

Οι εικόνες από το Δήμο μας και τα σχολεία του που κάνουν το γύρο της Ελλάδας αποτελούν ντροπή. Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή μοιράζονται τεράστιες ευθύνες για τα σχολεία που αφέθηκαν έρμαια μιας αναμενόμενης κακοκαιρίας διακυβεύοντας την ασφάλεια μαθητών!

Η υπομονή των γονιών έχει εξαντληθεί και η αγανάκτηση έχει φτάσει στα όριά της.

Δεν είναι δυνατόν το 2021 να συζητάμε το εάν τα παιδιά μας είναι ασφαλή στα σχολεία τους. Να εκκενώνονται νήπια στην αγκαλιά των δασκάλων και έφηβοι να χτίζουν πρόχειρες πεζογέφυρες.

Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, εργαστηριακά κέντρα πνίγηκαν στα απόνερα των πολιτικών που διαχρονικά θεωρούν κόστος την πολιτική προστασία, την παιδεία και την υγεία.

Η Υπουργός Παιδείας που συχνά επισκέπτεται το Δήμο ΝΦ-ΝΧ και τυγχάνει θερμής υποδοχής από τη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια, τα οποία είναι διαχρονικά και έχουμε ως Ένωση Γονέων επισημάνει επανειλημμένως.

Εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τι μας επιφυλάσσει το «αυτόνομο» σχολείο των Διευθυντών μάνατζερ.

Κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές πάνε κι έρχονται, εκατομμύρια σκορπίζονται αριστερά και δεξιά για λόγους ξένους προς τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, αλλά τα κοντέινερ στο 1ο Λύκειο παραμένουν αμετακίνητα. Που είναι η νέα πτέρυγα που περιμένουμε 20 χρόνια τώρα;

· Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές

· Να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις ώστε τα σχολεία να ανοίξουν πλήρως λειτουργικά και ασφαλή

· Τέρμα στον εμπαιγμό με την νέα πτέρυγα του 1ου Λυκείου! Να ξεκινήσουν τώρα εργασίες και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

· Να δοθεί επιτέλους λύση στο στεγαστικό θέμα του 1ου Νηπιαγωγείου και συνολικά της προσχολικής αγωγής. Το κέντρο της πόλης βρίθει από οικόπεδα και δεν είναι δυνατόν να έχουμε νηπιαγωγεία στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου!

· Δε διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών μας: αντικεραυνική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση των σχολείων

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *