Ψήφισμα ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις κατέθεσε στο Δ.Σ. η Δύναμη Πολιτών

Ψήφισμα ενάντια στο φασισμό κατέθεσε η Δύναμη Πολιτών για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να καταδικαστούν οι φασιστικές επιθέσεις και να αποδοκιμαστεί η προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστών με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Το ψήφισμα

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας των φασιστών να ξανασηκώσουν κεφάλι. Όπως δείχνουν τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και οι επιθέσεις ακροδεξιών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, οι φασιστικές συμμορίες μπορεί να καταδικάστηκαν αλλά δεν εξαφανίστηκαν. 

Προσπαθούν ξανά να μολύνουν τη νεολαία με το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και του φασισμού, να επιβάλλουν στην δημόσια σφαίρα την μισητή παρουσία τους και τις απάνθρωπες ιδέες και πράξεις τους.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι ούτε «μεμονωμένα περιστατικά», ούτε «σύγκρουση μεταξύ ακραίων ιδεολογικά ομάδων». Είναι μια οργανωμένη, συστηματική και μεθοδευμένη εγκληματική δράση σε βάρος του εργατικού κινήματος, της εκπαιδευτικής κοινότητας, και γενικά όποιου-ας αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Η κυβέρνηση, αντί να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τις φασιστικές επιθέσεις, επιχειρεί με απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις να εξισώσει την εγκληματική ναζιστική βία με τον αντιφασιστικό αγώνα, αναπαράγοντας τη λεγόμενη θεωρία των «δύο άκρων». Μιλάει για «εκατέρωθεν βία» και προκλήσεις από το αντιφασιστικό κίνημα και προσπαθεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους νοσταλγούς των ναζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

  • Καταδικάζει κατηγορηματικά τις φασιστικές επιθέσεις
  • Αποδοκιμάζει όσους και όσες επιχειρούν να ξεπλύνουν τους φασίστες μέσω της ανιστόρητης και αντικομμουνιστικής θεωρίας των δύο άκρων
  • Καλεί την κυβέρνηση να δείξει τέλος στην «ένοχη ανοχή» που επιδεικνύει και να αναλάβει δράση απέναντι στην επανεμφάνιση των φασιστικών «ταγμάτων εφόδου» πριν να έχουμε νέο Παύλο Φύσσα
  • Καλεί τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας να διατρανώσουν, με το σύνολο του δημοκρατικού λαού, την αντίθεση τους στον φασισμό και σε αυτούς που τον εκτρέφουν και τον συντηρούν
  • Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, διαμηνύει ρητά προς κάθε κατεύθυνση ότι το φασιστικό δηλητήριο δεν χωράει στα σχολεία, τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης μας και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για το διασφαλίσει!
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *