Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για το έργο της υπογειοποίησης – σιγή ιχθύος από τον Δήμο

Να δώσει τεκμηριωμένες εξηγήσεις καλεί τον Γ. Πατούλη η Δύναμη Ζωής σχετικά με το έργο της υπογειοποίησης στην πόλη μας. Η περιφερειακή παράταξη με επικεφαλής της Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της αναρωτιέται «γιατί δεν πλήρωσε ο κ. Πατούλης την ανάδοχο εταιρεία», ενώ κατηγορεί και το Υπουργείο Ανάπτυξης «το οποίο μόλις την 1η Ιουνίου 2021 ενέκρινε το πρόγραμμα επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής (ΑΔΑ: Ω0ΔΕ46ΜΤΛΡ-Ξ09) με απόφαση του οικείου υφυπουργού. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μάλιστα, ενώ το έργο απαιτεί 14,5 εκατ. ευρώ -αφού από τον προϋπολογισμό του, που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και έχει πληρωμένες δαπάνες μόλις 5,5 εκατ. ευρώ- ενέκρινε για το έτος 2021 και μόνο μόλις 1,7 εκατ. ευρώ. Έχει μείνει το έργο λοιπόν χωρίς πιστώσεις. Εύλογα αφού δεν ενδιαφέρθηκε κανείς και παρά τις οχλήσεις της αναδόχου εταιρείας να σταματήσει το έργο».

Η Περιφέρεια Αττικής με νέα ανακοίνωσή της διαψεύδει και πάλι ότι υπάρχει καθυστέρηση στο έργο. Όπως τονίζει, «κανένα έργο που σχετίζεται με το γήπεδο της ΑΕΚ δεν είναι στον αέρα, ούτε φυσικά υπάρχει ζήτημα χρηματοδότησης λόγω έλλειψης κονδυλίων».

Ενώ επικαλείται και την ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ προς σύμφωνα με την οποία «το έργο προηγείται κατασκευαστικά του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και δεσμεύεται για την έγκαιρη και άρτια τεχνικά ολοκλήρωσή του».

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την παράταση που έχει λάβει, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου 2021.

Περιττό να πούμε ΄΄οτι καμιά ανακοίνωση δεν έχουμε δει από την πλευρά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, παρότι το έργο έχει αποκόψει μια βασική οδική αρτηρία της πόλης και κάθε καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του επιβαρύνει τη σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους διερχόμενους.

Διαβάστε επίσης: Επικοινωνιακά παιχνίδια με τις «καθυστερήσεις» στα έργα του γηπέδου

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *