Επικοινωνιακά παιχνίδια με τις «καθυστερήσεις» στα έργα του γηπέδου

Ένα δημοσίευμα που εμφανίστηκε σε αθλητικές ιστοσελίδες και αναπαράχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέδειξε για πολλοστή φορά τον αργό ρυθμό που κυλούν τα έργα που σχετίζονται με την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Αυτή τη φορά ανασύρθηκε ένα, όπως φάνηκε τυπικό, έγγραφο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο οποίο γίνεται λόγος για παύση εργασιών. Η εργολαβική εταιρεία που κατασκευάζει την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου – Φωκών επικαλούμενη καθυστέρηση στην πληρωμή μιας δόσης γνωστοποιεί ότι σταματά τις εργασίες.

Λίγη ώρα αργότερα η Περιφέρεια Αττικής, που είναι ο χρηματοδότης του έργου, με επίσημη ανακοίνωση διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε διακοπή εργασιών. Ο κ. Πατούλης διέψευσε τις ιστοσελίδες, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στο επίσημο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως φαίνεται και πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο αποπροσανατολίζει από υπαρκτά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην πορεία των έργων. Η όποια καθυστέρηση υπάρχει στα έργα της υπογειοποίησης οφείλεται σε σοβαρές ελλείψεις στη μελέτη και το σχεδιασμό των έργων. Η προσφυγή που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες της «Μπριτάνια», όπως κυκλοφορεί χωρίς κανείς επισήμως να ενημερώνει (κύριε Βούρο, κύριε Πατούλη τι ακριβώς συμβαίνει;), έχει αναδείξει την ορθότητα των ενστάσεων που είχε προβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας όταν συζητούσε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Τα δυσεπίλυτα προβλήματα που υφίστανται αναδεικνύουν την ελλειπή μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων που είναι αναγκαία. Και αυτό είναι που καθυστερεί τα έργα…

Τα επικοινωνιακά τερτίπια πάντως δεν τελειώνουν. Πριν λίγες μέρες μια επιστολή των παλαίμαχων της ΑΕΚ προς τον περιφερειάρχη έβαζε και πάλι θέμα καθυστερήσεων, αυτή τη φορά στο έργο που αφορά τον εξοπλισμό του γηπέδου, ένα ακόμα έργο που χρηματοδοτεί το ελληνικό Δημόσιο. Η αλήθεια είναι ότι ο διαγωνισμός για το έργο αυτό είχε ήδη πραγματοποιηθεί μήνες πριν την επιστολή των παλαιμάχων και 3-4 μέρες μετά την επιστολή τους ελήφθη και η απόφαση επιλογής των αναδόχων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Πρόκειται για τον εξοπλισμό του γηπέδου σε εγκαταστάσεις πληροφορικής, ασφάλειας, φωτισμού, κλιματισμού κλπ. για τον οποίο ανάδοχοι αναδείχθηκαν δυο εταιρείες: η COSMOTE και η NEUROSOFT. Το σύνολο του έργου ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *