Πρωτοβουλία για την δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην πόλη μας

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην πόλη μας πήρε μια ομάδα εκπαιδευτικών. Με ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπαιδευτικός Παύλος Παπαθεοφάνους εκ μέρους της ομάδας, υπογραμμίζεται η δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλές λαϊκές οικογένειες να στηρίξουν τα παιδιά τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θυμίζουμε ότι στην πόλη μας λειτούργησε επί θητείας Άρη Βασιλόπουλου με μεγάλη επιτυχία Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον Δήμο, προσφέροντας εναλλακτική λύση σε δεκάδες μαθητές.

Η ανοικτή πρόσκληση που απευθύνει η ομάδα πρωτοβουλίας:

Οι οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας ζουν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Έχουν να αντιμετωπίσουν αφενός τις οικονομικές δυσκολίες που διογκώθηκαν λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, αφετέρου την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση την τελευταία διετία.

Το σημερινό σχολείο εκτός από την υποχρηματοδότηση έχει να αντιμετωπίσει μια πολιτική που δημιουργεί ακόμη περισσότερους φραγμούς και αποκλεισμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις και η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είναι δύο από τα τελευταία μέτρα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση μια ομάδα εκπαιδευτικών πήρε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση στην πόλη μας κοινωνικού φροντιστηρίου. Ένας «θεσμός» που έχει εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε πολλούς Δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Το κοινωνικό φροντιστήριο αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τους μαθητές και τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες στήριξης των μαθητών εκτός σχολείου.

Απευθύνουμε κάλεσμα στην κοινωνία της πόλης μας να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία.

Καλούμε την:

  • Γ ΕΛΜΕ Αθήνας να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια λειτουργίας κοινωνικού φροντιστηρίου στο δήμο μας,
  • Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας να ενημερώσει τα μέλη της και όλους τους γονείς για την πρωτοβουλία αυτή.

Ζητάμε από το Δήμο να συμβάλει στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων και στη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου εντός της σχολικής κοινότητας.

Για την ομάδα καθηγητών

Παύλος Παπαθεοφάνους

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *