Ούτε τους συμβούλους τους δεν έπεισαν Βούρος και Σία

Με πραξικοπηματικό τρόπο η διοίκηση Βούρου έληξε τη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον θέμα του ηλεκτροφωτισμού που είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση, ώστε να αποφύγει την ψηφοφορία και να μην καταγραφούν οι διαφορετικές απόψεις μελών της διοικούσας παράταξης.

Μετά από μια 4ωρη και πλέον διαδικασία που εξελίχθηκε στις 9/9 και αφού προσπάθησε με διαδικαστικές προφάσεις ο νέος πρόεδρος του σώματος Δ. Κανταρέλης να μην θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση που από κοινού είχαν καταθέσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο… από μηχανής θεός Η. Τάφας αποσύνδεσε τον φορητό υπολογιστή μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν η τηλεδιάσκεψη για όσους δημοτικούς συμβούλους δεν παρακολουθούσαν δια ζώσης τη συνεδρίαση, διαλύοντας στην ουσία το Δ.Σ. ενόσω ακόμη η συνεδρίαση συνεχιζόταν.

Παρά την επεισοδιακή λήξη της συνεδρίασης, ο κ. Βούρος και η ομάδα της διοίκησης που τον στηρίζει τυφλά, άκουσαν έκπληκτοι την μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Α. Παπακώστα να διαμαρτύρεται προς τον πρόεδρο «να μη μιλά εξ ονόματός της». Η κα Παπακώστα συνειδητά επέλεξε καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να κάθεται με τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο, σε μια εύγλωττη αποστασιοποίηση από τη στάση της διοίκησης.

Δεν φαίνεται όμως να είναι το μόνο μέλος της διοικούσας παράταξης που διαφοροποιείται από την σκανδαλώδη σύμβαση που προωθεί η δημοτική αρχή για ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη. Στη συνεδρίαση έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο ο νέος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπ. Μπερδέσης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Μπίγαλης.

Να σημειωθεί ότι και σε προηγούμενη συνεδρίαση όπου είχε τεθεί από την αντιπολίτευση το ίδιο θέμα και είχε ληφθεί απόφαση με πλειοψηφία 19 συμβούλων κατά της ανάθεσης της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη και υπέρ της πρότασης του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου, δυο σύμβουλοι της παράταξης Βούρου είχαν διαφοροποιηθεί από τη στάση της διοίκησης. Ενώ κατά της σύμβασης είχε ψηφίσει ένα ακόμα μέλος της διοίκησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Έτσι η σύμβαση που τόσο διακαώς προωθεί ο κ. Βούρος, ώστε να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό σε χρόνο-ρεκόρ εντός ενάμιση μήνα και μάλιστα εν μέσω θέρους, φέρει την έγκριση, δια της ψήφου, μόνο τεσσάρων συμβούλων. Μια διαδικασία δηλαδή που καθιστά κουρελόχαρτο τη δημοκρατία και καταργεί κάθε έννοια λαϊκής ετυμηγορίας.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *