Νόμιμη η απεργία κατά του σκανδάλου των 3,65 εκατ.€ – Απορρίφθηκε η αγωγή Βούρου κατά του Σωματείου

Απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Γ. Βούρος κατά του Σωματείου εργαζομένων στον Δήμο, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι κατά των διαδικασιών που αφορούν τον διαγωνισμό ανάθεσης του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη συνεχίζεται κανονικά η απεργία – αποχή των εργαζομένων ενάντια στο σκάνδαλο των 3,65 εκατ. ευρώ. Η δημοτική αρχή είναι εντελώς εκτεθειμένη και θα κληθεί να απολογηθεί για μια σειρά παράτυπες ενέργειες που έχει κάνει, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη που έχουν προκαλέσει 19 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

6 Σχόλια

 1. Τι κρίμα που η θέση του νομικού συμβούλου του δημάρχου καλύφθηκε από την κόρη του κυρίου Πλάτανου. Με τέτοια ξεδιάντροπη υποστήριξη ενός ξεπουλήματος θα την αξίζατε εσείς τη θέση. Πραγματικά κρίμα…

 2. «ΚΟYΜΜΟΥΝΙ» @ Τάσος Κωνσταντινίδης:
  Δεν φτάνει που τον ήπιατε (και συγγνώμη για την αγοραία φράση αλλά μόνο αυτή σας αξίζει και αυτή μόνο καταλαβαίνετε) στο δικαστήριο, βγάζετε και γλώσσα.
  Κι επειδή ξέρετε,υποτίθεται, ελληνικά-αλλά ποιο είναι το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής σας, η εισαγωγή σας στη Νομική στο ΑΠΘ;- ακόμα και με το αποσπάσματα που εσείς παραθέτετε, προκύπτει ότι η κινητοποίηση του Σωματείου συνιστά αποχή:
  1. «Πλην, όμως, η αποχή αυτή … δεν φέρει κατά το νόμο και σύμφωνα με τη μείζονα σκέψη που προηγήθηκε τον χαρακτήρα «απεργίας» υπό τη μορφή της στάσης εργασίας…»
  2.»δεν αποτελεί ο λόγος της αποχής που συνίσταται στην επιθυμία του Σωματείου να σεβαστεί ο Δήμος την πρόταση του τμήματος ηλεκτροφωτισμού, τους αγώνες του Σωματείου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήδη αναφέρθηκε».
  Κι αν θέλετε, με την σκέψη του ο δικαστής, ανοίγει τον δρόμο και για άλλες απορριπτικές αποφάσεις, αφού με την ιδιοφυΐα που κουβαλάτε, θα εισηγηθείτε στον Δήμαρχο και άλλες αγωγές. Μέχρι τότε, ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΤΟΝ και δικαστικά.

 3. Κε Κων/νίδη θυμίζετε κάτι προπονητές ποδοσφαίρου (όχι μεγάλους· το πολύ επιπέδου Μπάμπη Τενέ ή Σούλη Παπαδόπουλου) που μετά από βαριές ήττες βγαίνουν στις συνεντεύξεις τύπου και λένε «μπορεί να χάσαμε αλλά κερδίσαμε τις εντυπώσεις».
  Εσείς πάντως ούτε τις εντυπώσεις δεν καταφέρνετε να κερδίσετε.

 4. Φαντάζομαι ότι δεν έχετε την απόφαση στα χέρια σας, γιατί αλλιώς αυτό που λέτε θα ήταν καθαρή παραπληροφόρηση. Το αντίθετο λέει η δικαστική απόφαση από όσα γράφετε. Η απόφαση απορρίπτει την αγωγή του Δήμου κατά του Σωματείου για την κήρυξη της αποχής-απεργίας ως παράνομης, όχι γιατί η απεργία είναι νόμιμη, όπως ψευδώς λέτε, αλλά γιατί η κινητοποίηση του Σωματείου δεν είναι απεργία-αποχή! Η απόφαση αναγράφει χαρακτηριστικά: «Πλην, όμως, η αποχή αυτή … δεν φέρει κατά το νόμο και σύμφωνα με τη μείζονα σκέψη που προηγήθηκε τον χαρακτήρα «απεργίας» υπό τη μορφή της στάσης εργασίας… Τέτοιο αίτημα» (εννοεί αίτημα σωματείου προς την εργοδοσία) «δεν αποτελεί ο λόγος της αποχής που συνίσταται στην επιθυμία του Σωματείου να σεβαστεί ο Δήμος την πρόταση του τμήματος ηλεκτροφωτισμού, τους αγώνες του Σωματείου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήδη αναφέρθηκε. Είναι δε αδιάφορο το γεγονός ότι η αποχή αυτή χαρακτηρίστηκε από το εναγόμενο Σωματείο στην από 23.8.2021 ανακοίνωσή του ως απεργία-αποχή.» Όποιος γνωρίζει Ελληνικά καταλαβαίνει.

  1. Ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση και την επιβεβαίωση της είδησης ότι απορρίφθηκε η αγωγή του Δήμου. Όποιος γνωρίζει ελληνικά καταλαβαίνει ότι οι ενέργειες του Σωματείου δεν κρίθηκαν παράνομες, όπως ζητούσε η διοίκηση του Δήμου.

  2. Αν προσπαθήσεις λίγο ακόμα μπορεί και να σε ξανακάνουν έμμισθο.
   Μ’ αυτά που γράφεις δύσκολο βέβαια. Ακόμα κι ο Βούρος θα το αποφύγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *