Απείχαν -παρά τις απειλές- τα μέλη της επιτροπής για το διαγωνισμό του ηλεκτροφωτισμού

Παρά την προσωπική απειλητική ανάμιξη του δημάρχου Γιάννη Βούρου, ο οποίος με «εντέλλεσθε» προσπάθησε να εκβιάσει τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τον Ηλεκτροφωτισμό να συμμετέχουν, η συνεδρίαση που είχε συγκληθεί για σήμερα 27/8 το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε. Οι 4 εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην επιτροπή τήρησαν την απόφαση του Σωματείου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή.

Η ανακοίνωση του Σωματείου είναι αποκαλυπτική:

Χαιρετίζουμε την ηρωική και παλικαρίσια στάση των τεσσάρων συναδέλφων μας, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τον Ηλεκτροφωτισμό που παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς  που δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες παρέμειναν σταθεροί στην απόφαση του Σωματείου μας και της ΠΟΕ ΟΤΑ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε συμμετοχή στις διαδικασίες της. Οι συνάδελφοί μας έχουν ακούσει απειλές από Δημοτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «θα απολυθούν»,  «θα τους πάρουν τα σπίτια», «θα τους κυνηγήσει ο εργολάβος» και άλλα.

Χθες 26/08/2021 παρακολουθήσαμε το πρωτοφανές: Δήμαρχος να δίνει «Εντέλλεσθε» για να συνεδριάσει μια επιτροπή, απειλώντας τα μέλη της με πειθαρχικές διώξεις.

Απεστάλη Πρόσκληση σε Συνεδρίαση στα τακτικά και αναπληρωματικά  μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, από τον Πρόεδρό της, η οποία συνοδευόταν από απειλητικό έγγραφο του Δημάρχου που τους καλούσε να «ολοκληρώσουν» τη διαδικασία αποσφράγισης του Διαγωνισμού. Η πρόσκληση όριζε συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7.00πμ στις 27/08/2021 στο κτίριο της Αχαρνών. Σήμερα η συνεδρίαση αυτή αναβλήθηκε, καθώς συνάδελφοι μας μέλη της επιτροπής παρουσιάστηκαν στις 7.00πμ σήμερα και παρέδωσαν έντυπη δήλωση συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και αποχώρησαν. Τη Δήλωσή τους αρνήθηκε να την παραλάβει ο Πρόεδρος της επιτροπής.

Μέλη του ΔΣ του Σωματείου παρευρίσκονταν στο χώρο του Δημαρχείου και παρακολούθησαν την εξέλιξη των γεγονότων μέχρι την αποχώρηση των συναδέλφων μας. Ο αγώνας του Σωματείου μας συνεχίζεται. Κανένας συνάδελφος δε θα γίνει συμμέτοχος σε διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *