Διαγωνισμό- «φάντασμα» για τον ηλεκτροφωτισμό καταγγέλλει το Σωματείο

Μια δήθεν συνεδρίαση στις 20 Αυγούστου, της Επιτροπής Αξιολόγησης διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ προσπαθεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων η διοίκηση Βούρου. Με τέτοιες μεθοδεύσεις προσπαθεί να ξεπεράσει την απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου με την κάλυψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η καταγγελία του Σωματείου που ακολουθεί είναι αποκαλυπτική:

Σήμερα συναντήθηκε το Σωματείο με την Επιτροπή Αξιολόγησης της διαγωνιστικής διαδικασίας  (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) για την προμήθεια και αντικατάσταση των φωτιστικών LED  της πόλης, κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή  Καθαριότητας του Δήμου, ο οποίος και αποτελεί τακτικό μέλος και   πρόεδρο της.

Ο Διευθυντής επιθυμούσε να ενημερωθεί από τα μέλη του Σωματείου για την αποχή απεργία που έχει προκηρυχθεί από το Σωματείο και την ΠΟΕ ΟΤΑ , των μελών της Επιτροπής,  από κάθε συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία. Βέβαια, εδώ να προσθέσουμε ότι ο Διευθυντής καθαριότητας που είναι συνάδελφος, επιδεικνύοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά, όταν του ζητήθηκε τον Απρίλιο από το Σωματείο να μας ενημερώσει για το θέμα του Ηλεκτροφωτισμού, δεν εμφανίστηκε ποτέ να καταθέσει τι γνωρίζει και να μας ενημερώσει.

Στη σημερινή συζήτηση, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και καταλήξαμε ότι καμία συνεδρίαση της Επιτροπής δεν μπορεί, έτσι και αλλιώς, να διεξαχθεί, διότι ένα μέλος εκ των τριών βρίσκεται σε κανονική άδεια ως 13 Σεπτεμβρίου. Φυσικά ήταν ξεκάθαρη η θέση του Σωματείου, ότι δεν δεχόμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού προέλθει είτε από τη Δημοτική Αρχή, είτε από υπηρεσιακό παράγοντα προς τους συναδέλφους μας μέλη  της επιτροπής.

Προφανώς. ο Διευθυντής Καθαριότητας, παρά τη σαφή και ξεκάθαρη αγωνιστική θέση του Σωματείου, ευθύς φεύγοντας από τη συνάντηση, τηλεφώνησε στα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής και είπε ότι η συνεδρίαση έγινε την Παρασκευή 20 Αυγούστου, οπότε οφείλουν οι συνάδελφοι να  υπογράψουν το πρακτικό της συνεδρίασης. Κανένα από τα μέλη της Επιτροπής ενώπιων του Σωματείου δεν είπε σήμερα, ότι η συνεδρίαση έγινε την Παρασκευή 20 Αυγούστου. Αυτό που ειπώθηκε απ’ όλους, ήταν ότι κλήθηκαν κατά μόνας,   από το Διευθυντή και τους έγινε μια προφορική ενημέρωση όπου τους ζήτησε να υπογράψουν, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Καταγγέλλουμε  τη Δημοτική Αρχή, η οποία  πίσω από την πρεμούρα της να ολοκληρώσει για ευνόητους λόγους τη διαδικασία, πιέζει τους συναδέλφους, μέσω υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να υφαρπάξει την υπογραφή τους και να επικυρωθεί άμεσα η διαδικασία, στηριζόμενη στην αρχή της «νομιμοφάνειας».

Αποσαφηνίζουμε στη Δημοτική Αρχή, ότι καλό θα ήταν εφόσον   υπάρχει πλεόνασμα στα ανταποδοτικά,  να παρέχει τη δυνατότητα στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, αναβάθμισης του τμήματος και όχι να πρωτοστατεί στην απαξίωσή του, εξυπηρετώντας το ιδιωτικό όφελος, κομπάζοντας για τη νομιμότητα της διαδικασίας και παρακάμπτοντας την άποψη των συναδέλφων  στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού.

                                   Το ΔΣ    ΝΦΧ 25/8/2021

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *