Λίγα μέτρα παραπάνω πεζοδρόμιο στην Πλ. Κωνσταντινουπόλεως θα αυξήσουν τα έσοδα του Δήμου…

Αν αναρωτιούνται οι κάτοικοι της πόλης μας για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως (σε ένα τμήμα της), ας ακούσουν την επιχειρηματολογία του αντιδημάρχου Οικονομικών Η. Τάφα: «Θα δοθεί περισσότερος χώρος στους δημότες -για κάποιες ώρες της ημέρας- περισσότερος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και θα έχει περισσότερα έσοδα ο Δήμος».

Δυο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από την ομάδα των ανθρώπων που έχουν συνασπιστεί γύρω από τον Γιάννη Βούρο, έφτασε η στιγμή η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με κάποιο σημείο της πόλης και να αποφασίσει τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων. Και επέλεξε ένα από τα ελάχιστα σημεία, όπου κυριαρχούν οι κοινόχρηστοι χώροι και τα πεζοδρόμια είναι σε ανεκτό επίπεδο: 3,15 μέτρα σύμφωνα με έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τι ήταν αυτό που κίνησε τη διαδικασία γι αυτή την απόφαση;

Η αίτηση ενός κατοίκου και επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος ζήτησε την επέκταση των πεζοδρομίων σε ένα τμήμα της πλατείας λόγω αυξημένης διέλευσης πεζών και μειωμένης διέλευσης αυτοκινήτων. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απάντησε ότι το πλάτος των πεζοδρομίων είναι επαρκές. Αλλά η αιρετή διοίκηση του Δήμου είχε άλλη άποψη.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Ιουλίου ήταν αποκαλυπτική. Η διοίκηση έφερε μια εισήγηση χωρίς να επιδείξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Κανείς δεν κατέθεσε πόσα μέτρα διαπλάτυνση θα γίνει, από ποιο μέχρι ποιο σημείο του πεζοδρομίου. Δεν είχε ρωτηθεί η Τροχαία (κάτι που είναι απαραίτητο). Και φυσικά δεν είχε πραγματοποιηθεί καμιά μελέτη για τις κυκλοφοριακές ροές στο συγκεκριμένο σημείο. Με αυτή την απίστευτη προχειρότητα η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει τη συμμετρία μιας ιστορικής πλατείας της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά το ένα… τεταρτοκύκλιο, όπως είπε ο (και μηχανικός) Δ. Κανταρέλης.

Εμείς να προσθέσουμε ότι από το δικό μας ρεπορτάζ προκύπτει, ότι η όποια παρεμπόδιση διέλευσης πεζών στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται αποκλειστικά από την κατάληψη ολόκληρου του πλάτους του πεζοδρομίου από τραπεζοκαθίσματα.

Ο κ. Τάφας, όπως κι άλλες φορές, «έβαλε τα πράγματα στη θέση τους»: Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου θα φέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Τις υπόλοιπες ώρες (όταν δεν θα λειτουργούν τα τραπεζοκαθίσματα) θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πεζούς.

Εμείς δημοσιεύουμε την αποτύπωση του google maps με τη μορφή που έχει σήμερα η Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και αναμένουμε από τη δημοτική αρχή να δημοσιοποιήσει το δικό της σχέδιο.

Στην άλλη Πλ. Κωνσταντινουπόλεως, στη Νέα Χαλκηδόνα, διαμαρτύρονται…

Ενώ, λοιπόν, η δημοτική αρχή λαμβάνει αποφάσεις για την Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, οι κάτοικοι της ομώνυμης πλατείας της Νέας Χαλκηδόνας, στο… ακριτικό Κάτω Κουκλάκι διαμαρτύρονται για προβλήματα που παρουσιάζονται εκεί. Τι έκανε η… δραστήρια δημοτική αρχή; Έσπευσε να σβήσει τα σχετικά σχόλια από τη σελίδα του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *