Δεκάδες βρέφη κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών στο Δήμο

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, με δεκάδες οικογένειες να μην μπορέσουν να εξασφαλίσουν θέση για τα παιδιά τους. Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν φέτος είναι 277, όσες δηλαδή και οι διαθέσιμες θέσεις των 5 δημοτικών σταθμών (278). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Πολίτης, το ένα τρίτο των αιτήσεων που έχουν γίνει αφορά βρέφη, πολλαπλάσιες δηλαδή από τη δυναμικότητα των βρεφικών τμημάτων στους σταθμούς του Δήμου. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού ακόμα δεν έχουν γίνει οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ (οι οποίες ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση την ερχόμενη Δευτέρα), από τις οποίες καλύπτονται κάθε χρόνο μερικές δεκάδες θέσεις στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το αποτέλεσμα θα είναι πολλά από τα βρέφη για τα οποία έγινε αίτηση, να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημοτικών σταθμών.

Το μεγάλο έλλειμμα θέσεων βρεφών στους δημοτικούς σταθμούς υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ανέγερσης του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα σχέδιο που παρέλαβε έτοιμο η διοίκηση Βούρου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά το εγκατέλειψε εκχωρώντας το χώρο στη Μητρόπολη.

Έτσι δυο χρόνια τώρα δεν έγινε καμιά κίνηση για να αυξηθούν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε δεκάδες οικογένειες της πόλης, οι οποίες είναι αναγκασμένες να αναζητήσουν άλλες λύσεις και να επιβαρυνθούν.

Να σημειώσουμε ότι η ανέγερση του σταθμού της Μητρόπολης δεν πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μας, αφού μόνο ένα μέρος των θέσεών του θα διατίθεται στο Δήμο, γεγονός που δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις ανάγκες της πόλης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *