Ξεπέρασε κάθε μέτρο η ομάδα Βούρου – Πραξικοπηματικές διαδικασίες στο Δ.Σ. και αποβολή Σερετάκη

Πλήρης απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και καταφυγή σε αυταρχικές συμπεριφορές. Αυτή είναι η κατρακύλα της ομάδας περί τον κ. Βούρο, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να φθάσει στον… πάτο προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της. Ο «πάτος» ήταν η αποβολή του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Σερετάκη από τη συνεδρίαση!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος προτίμησε να μην παραστεί, προφασιζόμενος κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε ανάθεση σε ιδιώτη της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού έναντι του υπέρογκου ποσού των 3,75 εκατ. ευρώ. Μια απόφαση που είχε απορρίψει πανηγυρικά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και την κατήγγειλε ως σκανδαλώδη.

Ήταν αναμενόμενο ότι η αντιπολίτευση θα έθετε τη διοίκηση προ των ευθυνών της, ενώ ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση είχε θέση ως θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης: «Κατάθεση προσφυγής και άλλες ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσβολή και ακύρωση της  υπ’ αριθμόν 167/2021 απόφασης της  Οικονομικής Επιτροπής  με την οποία προωθείται η παράδοση σε ιδιώτη  της προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης των φωτιστικών LED και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού και την απαξίωση της υπηρεσίας του Δήμου σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου».

Απόντος του δημάρχου και με τον αναπληρωτή δήμαρχο Μ. Κουτσάκη να προσπαθεί να προσπεράσει τα όσα κατήγγειλαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ήταν φανερό ότι η διοίκηση δεν ήθελε επ’ ουδενί να ανοίξει τη συζήτηση για την επίμαχη σύμβαση. Τακτική άλλωστε που είχε ακολουθήσει και στην συνεδρίαση της 7ης Απριλίου, όπου πάλι η αντιπολίτευση έθεσε το θέμα.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο στη χθεσινή συνεδρίαση αρνήθηκαν να θέσουν προς συζήτηση την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επικαλούμενος ο πρόεδρος του σώματος τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, την οποία είχε ζητήσει εγγράφως ο δήμαρχος, δεν έθεσε καν σε ψηφοφορία την εισαγωγή του θέματος, όπως ορίζει σαφώς ο κανονισμός του Δ.Σ. Η άρνηση αυτή και η προσπάθεια του Λ. Γεωργαμλή να προχωρήσει στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αγνοώντας το θέμα που έθετε η ΛΑ.ΣΥ. πυροδότησε την αντίδραση όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Η συνέχεια ήταν επεισοδιακή με τον γνωστό «δαίμονα» της τηλεδιάσκεψης να κλείνει τα μικρόφωνα των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αποκορύφωμα της τραγικής αυτής συνεδρίασης, η αποβολή του Ν. Σερετάκη (τον απέκλεισαν από την τηλεδιάσκεψη) και η αποχώρηση όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων.

Μόνη της η ομάδα που διοικεί «συζήτησε» τα υπόλοιπα θέματα, αν και στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση τόσο η αντιδήμαρχος Α. Παπακώστα, όσο και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γ. Καραβίας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *