Σωματείο εργαζομένων Δήμου: Ο αγώνας συνεχίζεται

Σε δελτίο τύπου το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου αναφέρεται στην χθεσινή (23/6) κινητοποίηση ενάντια στην επιχειρούμενη σύμβαση ανάθεσης του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη:

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην κινητοποίηση του Σωματείου μας να αντισταθεί στις ενέργειες της Διοίκησης Γιάννη Βούρου  για την παράδοση σε ιδιώτες της αντικατάστασης του οδοφωτισμού της πόλης σε ιδιωτική εταιρία ανταποκρίθηκαν με μεγάλη συμμετοχή όλοι οι συνάδελφοι. Στηρίξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα που αποφάσισε το Σωματείο, χωρίς να υπολογίζουμε την απειλητική συμπεριφορά της Διοίκησης για περικοπή του μεροκάματου για όποιον συμμετείχε.

Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στήριξαν την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήταν καταδικαστική για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού από ιδιωτική εταιρία και υπερασπίστηκαν την πρόταση του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του αγώνα μας από  φορείς και συλλογικότητες όπως η ΕΜΥΔΑΣ, η ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων της περιοχής, η Λαϊκή Συνέλευση και το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο, συνδικαλιστικά στελέχη εκπαιδευτικών, συνάδελφοι από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ. Στην κινητοποίησή μας παραβρέθηκε και στήριξε τον αγώνα μας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Η Δημοτική αρχή δεν τόλμησε να πλησιάσει το Δημαρχείο και ν’ αντιμετωπίσει τον κόσμο που παραβρέθηκε ν’ αντισταθεί στα σχέδιά της, έδειξε όμως την πρεμούρα της να ψηφιστεί οπωσδήποτε το θέμα συνεδριάζοντας σε άλλο χώρο. Η παράδοση της αντικατάστασης του οδοφωτισμού σε ιδιωτική εταιρία ψηφίστηκε με  αποτέλεσμα 4-2. Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Γραμμένος, ψήφισε αρνητικά στην κατευθυντήρια γραμμή της Διοίκησης Γιάννη Βούρου, αλλάζοντας την θέση που είχε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό εγείρει ένα ζήτημα που δικαιώνει τον αγώνα μας και το δίκιο των επιχειρημάτων μας, αποδεικνύει τη δύναμη που έχει η κινητοποίηση των εργαζομένων, και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τα προσχήματα της Δημοτικής αρχής. Η διαφοροποίηση του Αντιδημάρχου Σπύρου Γραμμένου είναι η τρίτη απώλεια της Διοίκησης, από τότε που άνοιξε το θέμα. Αυτό δείχνει τη δύναμη και τη δυναμική του αγώνα μας. Βέβαια επειδή ο αγώνας μας θα έχει συνέχεια εκεί θα ζυγιστούν τελικά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη στάση που θα κρατήσουν.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας και τους Δημότες πως ο αγώνας μας συνεχίζεται για να αποτρέψουμε στην πράξη την ανίσχυρη για εμάς απόφαση, να προχωρήσουν στα σχέδια τους και να παραδώσουν την αντικατάσταση και συντήρηση των φωτιστικών LED σε δρόμους και πλατείες της πόλης μας σε ιδιωτική εταιρία, έναντι του υπέρογκου ποσού, των 3.724.292.26 ευρώ, οδηγώντας στην απαξίωση το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *