Υπεγράφη η σύμβαση για τη Γραμμή 4 του Μετρό – εκτός η Νέα Φιλαδέλφεια

Υπεγράφη χθες 22/6 η σύμβαση έναρξης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», ανάμεσα στην Αττικό Μετρό ΑΕ και την ένωση εταιρειών «J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM Transport S.A». Η Γραμμή 4 θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 13 χλμ, θα ξεκινά από το Γουδή και θα καταλήγει στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, διατρέχοντας τους δήμους Ζωγράφου, Καισαριανής, Αθηνών και Γαλατσίου.

Παρά όσα είχαν εδώ και χρόνια εξαγγελθεί το έργο που ξεκινά δεν φέρνει το Μετρό στη πόλη μας. Οι 15 σταθμοί της Γραμμής 4 είναι: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Θα συνδέεται δε με τις υφιστάμενες γραμμές του Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο / Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

Το συμβατικό τίμημα του έργου είναι, περίπου 1,2 δισ ευρώ συν ΦΠΑ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και η προβλεπόμενη διάρκεια υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 8 χρόνια.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα μετακινούνται με τη Γραμμή 4 περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις με ΙΧ αναμένεται να μειωθούν κατά 53.000 περίπου ημερησίως. Επίσης εκτιμάται ότι η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθεί κατά 318 tons/ημέρα.

Αντικείμενο της σύμβασης που υπεγράφη είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, η κατασκευή των έργων πολιτικού μηχανικού, η προμήθεια, η εγκατάσταση, οι δοκιμές και η θέση σε λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού και σιδηροδρομικού εξοπλισμού, η συντήρηση του έργου, η εκπαίδευση του προσωπικού και η προμήθεια των ανταλλακτικών της Γραμμής 4.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *