Πρωτοφανείς διαδικασίες: Βούρος – Τάφας ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας

Ενδεικτική της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής είναι η κίνηση που έκανε το δίδυμο Βούρου – Τάφα. Με προσφυγή που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Οικονομικών ζήτησαν την ακύρωση της απόφασης που έλαβε στις 7/4/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού. Μια απόφαση που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία (19 υπέρ, 12 κατά), ενώ ακόμα και δυο μέλη της διοικούσας παράταξης διαφοροποιήθηκαν, ψηφίζοντας «παρών».

Με εκείνη την απόφαση το Δ.Σ. καλούσε να σταματήσει κάθε ανάθεση σε ιδιώτη της προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο, ζητούσε την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων του αντιδημάρχου Οικονομικών περί ανάληψης υποχρέωσης και έγκρισης δαπάνης πολυετούς υποχρέωσης και ζητούσε από τη διοίκηση να αποδεχτεί την πρόταση του τμήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με κόστος σχεδόν στο 1/3 αυτού της μελέτης που παρουσίασε η διοίκηση.

Βούρος και Τάφας, ενώ στην εν λόγω συνεδρίαση αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία και επιχείρησαν να αποτρέψουν κάθε συζήτηση, στράφηκαν εκ των υστέρων κατά της απόφασης που ελήφθη, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Το αποτέλεσμα της προσφυγής τους ήταν «χαστούκι»: «Απορρίπτουμε την ανωτέρω προσφυγή ως απαράδεκτη» αναφέρει η σχετική απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι το εντεταλμένο όργανο για να ελέγχει τις αποφάσεις των ΟΤΑ.

Αυτή την απόφαση περιφέρει ως δήθεν ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βούρος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προσπαθώντας να βαφτίσει το άσπρο – μαύρο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *