Βούρος και σία βαφτίζουν τα 3,7 εκατ.€ «μηδενικό κόστος»

Με μια ανακοίνωση γεμάτη ψέμματα και προσωπικές επιθέσεις η δημοτική αρχή προσπαθεί να κάνει το άσπρο… μαύρο σχετικά με το σκανδαλώδες έργο του ηλεκτροφωτισμού. Μετά τις αθλιότητες με τα «σχισμένα καλσόν» η προπαγανδαστική μηχανή της διοίκησης προσπαθεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα με μια ανακοίνωση που απευθύνεται στους δημότες.

Ενδεικτικό της διαστρέβλωσης που επιχειρεί η διοίκηση Βούρου για ένα έργο που έχει καταγγείλει σύσσωμη η αντιπολίτευση και ομόφωνα το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου είναι το γεγονός ότι εμφανίζεται να υπερασπίζεται τα πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες της πόλης μας, ενώ είναι γνωστό ότι η διοίκηση όχι μόνο καταψήφισε την μείωση των δημοτικών τελών που επέβαλλαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά είχε εξαπολύσει επίθεση κινδυνολογώντας για τη βιωσιμότητα των εσόδων του Δήμου.

Κορυφαίο επιχείρημα της διοίκησης Βούρου ότι με το έργο του ηλεκτροφωτισμού θα υπάρξει μηδενική επιβάρυνση των δημοτών, του δήμου και των δημοτικών τελών. Αποκρύπτωντας ότι με τη σύμβαση που φέρνουν εκχωρούν στην εταιρεία που θα αναλάβει το έργο επί 9 χρόνια (μέχρι το 2029!) 453 χιλιάδες ευρώ ετησίως από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, δηλαδή από τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες για να έχουν καθαρή και ηλεκτροφωτισμένη την πόλη.

Κουβέντα δεν κάνουν για την πρόταση των εργαζομένων που κοστολογούν το ίδιο έργο σε μόλις 1,09 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η σύμβαση που φέρνουν προς ψήφιση ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ.

Για να ισχυροποιήσουν την θέση τους και να συσκωτίσουν την πραγματικότητα ισχυρίζονται ότι αντίστοιχα έργα έχουν γίνει σε 42 δήμους σε όλη τη χώρα, αποκρύπτωντας όμως το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει παρέμβει η δικαιοσύνη για σκανδαλώδεις συμβάσεις (ο Πολίτης έχει αναδείξει σχετική περίπτωση σε δήμο, διαβάστε: «Στη Δικαιοσύνη για διαγωνισμό – σκάνδαλο 4 εκ.€ του 2015» σε έργο φωτισμού), ενώ μόλις πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην αγορά συστημάτων φωτισμού για να διακριβώσει αν προκύπτει νόθευση του ανταγωνισμού σε έργα που αναλαμβάνουν συγκεκριμένες εταιρείες από δήμους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *