Κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου σε συγκέντρωση κατά της σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, την Τετάρτη 23/6 στις 9 το πρωί, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας. Την μέρα εκείνη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συζητά την έγκριση της σκανδαλώδους σύμβασης ηλεκτροφωτισμού, την οποία οι εργαζόμενοι θεωρούν ως παράδοση σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ έχουν αποκαλύψει ότι οι ίδιοι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις ίδιες εργασίες με λιγότερο από το 1/3 του κόστους.

Η ανακοίνωση- κάλεσμα του Σωματείου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην προσπάθεια της διοίκησης για ιδιωτικοποίηση και παράδοση του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.

Η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών μπορεί να γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου αρκεί να γίνει μόνο η προμήθεια τους, όπως έχουμε προτείνει με κόστος 1.090.084,80 ευρώ.

Η πρόταση της διοίκησης του δημάρχου κ. Βούρου να δεσμεύσει το ταμείο του δήμου με το ποσό των 3.724.292,26 ευρώ για τα επόμενα 9 χρόνια (100.000 ευρώ για το 2021 και 453.036,53 ευρώ ανά έτος από το2022 έως το 2029) έπεσε στο κενό σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου.

Συγκεκριμένα με 19 ψήφους υπέρ, 2 παρών και 12 κατά, υπερψηφίστηκε:

▬ Η ανάκληση κάθε ενέργειας ανάθεσης σε ιδιώτη της αντικατάστασης των λαμπτήρων/φωτιστικών LED

▬ Η ανάκληση των αποφάσεων του αντιδημάρχου οικονομικών που αφορούν την ανάθεση σε ιδιώτη

▬ Η υιοθέτηση της πρότασης της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου για εγκατάσταση των LED από την Υπηρεσία του Δήμου με κόστος 1.090.084,80 ευρώ

▬ Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τα υπομνήματα του Σωματείου να κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Αττικής, την ΚΕΔΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με τις απαγορεύσεις προσλήψεων και την έλλειψη χρηματοδότησης, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων που αποφέρει τεράστια κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, εταιρείες και μεγαλοεργολάβους. Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να περάσει την ιδιωτικοποίηση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής εκεί που η Διοίκηση έχει την πλειοψηφία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και δημότες, εργαζόμενους και Σωματείο.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων στην πόλη μας και όμορων δήμων με στόχο να ακυρώσουμε τα σχέδια των λίγων εις βάρος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των συνταξιούχων και των ανέργων που θα κληθούν να πληρώσουν από το υστέρημά τους τα υπερκέρδη των ιδιωτών εργολάβων.

Πιστεύουμε στη συλλογική δράση και αντίσταση γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες που τόσο ανάγκη έχουμε σε μια εποχή ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, ανεργίας, λιτότητας και αυταρχισμού.

Θα αντισταθούμε στα σχέδια της Διοίκησης συλλογικά και οργανωμένα και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

▬ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ▬ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ▬ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ▬ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 09.00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Και επιστολή στους δημότες

Αγαπητοί Συνδημότες/Συνδημότισσες

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζομένων είναι κοινά γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και ο αγώνας για την υπεράσπισή τους μπορεί και πρέπει να είναι κοινός. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ενημέρωσή σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή-κάλεσμα.

Από την αρχή των μνημονίων μέχρι και σήμερα με ευθύνη των κυβερνήσεων και δημάρχων οι υπηρεσίες απαξιώνονται μεθοδευμένα ώστε να διεισδύσουν ιδιωτικές εταιρείες στις υπηρεσίες των δήμων. Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση του δήμου μας επιχειρεί να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED σε δρόμους και πλατείες με κόστος 3.724.292,26 ευρώ. Συγκεκριμένα το 2021 θα δώσει 100.000 ευρώ ενώ για τα επόμενα 8 χρόνια θα δίνει 453.036,53 ευρώ ανά έτος!!!!

Οι εργαζόμενοι του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού αντιπροτείνουν την αναβάθμιση του φωτισμού με LED και την εξοικονόμηση ενέργειας που επί σειρά ετών πρότειναν και απαιτούσαν ότι μπορεί να γίνει με κόστος 1.090.842,80 ευρώ που αφορά την προμήθεια των φωτιστικών. Η τοποθέτηση θα γίνει από τους ηλεκτρολόγους του δήμου σε διάστημα 6 μηνών. Κατ αυτόν τον τρόπο υπερασπίζουν τα χρήματα των δημοτών και τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

Για το συγκεκριμένο θέμα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου ενημερώθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Με αποτέλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 7/4/21 καταψηφίστηκε η επιλογή της διοίκησης και υπερψηφίστηκε η τεκμηριωμένη πρόταση του Σωματείου και των εργαζομένων, με ψήφους 19 υπέρ, 12 κατά και 2 παρών. Παρόλα αυτά η διοίκηση Βούρου καταπατώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά με διαδικαστικά τερτίπια μέσω της Οικονομικής Επιτροπής την υλοποίηση του σχεδίου με ανάθεση σε ιδιώτες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να υπερασπιστούν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους δημότες, φορείς, συλλογικότητες, σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους να υπερασπιστούμε το λαϊκό εισόδημα, χωρίς νέους φόρους και χαράτσια που θα επέλθουν.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ  23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 09.00  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕ 1.090.842,80 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ 3.724.292,26 ΕΥΡΩ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *