Προχωρά τη σκανδαλώδη σύμβαση ηλεκτροφωτισμού η διοίκηση Βούρου

Αποφασισμένη να προχωρήσει στη σκανδαλώδη σύμβαση για την «ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού» στην πόλη μας είναι η διοίκηση Βούρου. Αγνοώντας την απόφαση που με μεγάλη πλειοψηφία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/4/2021, με την οποία ζητείται η απόσυρση κάθε σχετικής απόφασης, η διοίκηση εισηγείται στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 23/6, το θέμα:

Α. Έγκριση της υπ΄αριθ. 31/2021 μελέτης και των όρων αυτής Β. Κατάρτιση όρων διακήρυξης δημόσιου διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια φωτιστικών LED για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας».

Θυμίζουμε ότι στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. δύο μέλη της διοίκησης οι Γ. Καραβίας και Α. Παπακώστα είχαν διαφοροποιηθεί από την διοικούσα πλειοψηφία και ψήφισαν «παρών». Λίγες μέρες αργότερα μάλιστα η αντιδήμαρχος Α. Παπακώστα παραιτήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, όπως έχει γίνει γνωστό.

Παρά τις αντιθέσεις ακόμα και συμβούλων της πλειοψηφίας η διοίκηση Βούρου – Τάφα – Κουτσάκη εμφανίζεται αποφασισμένη να συνάψει τη σύμβαση, παρότι έχουν γίνει γνωστές πλείστες περιπτώσεις δικαστικών και ελεγκτικών παρεμβάσεων σε αντίστοιχες μακροχρόνιες αναθέσεις δημοτικών έργων ηλεκτροφωτισμού σε συγκεκριμένες εταιρείες. Τελευταία η πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού «σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων φωτισμού καθώς και την προμήθεια συναφούς εξοπλισμού» (δείτε τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 8/6/2021 εδώ).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *