Τη θερινή απασχόληση ανακοίνωσε ο Δήμος – θα λειτουργήσει στη Νέα Χαλκηδόνα;

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής και αθλητικής απασχόλησης μαθητών που διοργανώνει εδώ και κάποια χρόνια, εξέδωσε ο Δήμος. Για το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει το τμήμα στη Νέα Χαλκηδόνα κάνουν λόγο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στα πλαίσια των Αθλητικών – Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το έτος 2021 θα υλοποιήσει το πρόγραμμα της «Ημερησίας Θερινής Δημιουργικής & Αθλητικής Απασχόλησης» για παιδιά που φοιτούν ήδη στο Δημοτικό Σχολείο, (γεννηθέντα από 2009 έως 2014), από 28/06/2021 έως και 16/07/2021 (τρεις  εβδομάδες).

Το ανωτέρω πρόγραμμα έχει γίνει θεσμός και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια,  με την ενεργό συμμετοχή του μονίμου, αορίστου χρόνου και εκτάκτου προσωπικού (Κ.Φ.Α. – Γυμναστές, Παιδαγωγοί, Μουσικοί κ.λ.π.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Ως χώροι υλοποίησης του προγράμματος χρησιμοποιούνται,

  • το 4ο Δημ. Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Λαχανά 1-3), το 1ο Δημ. Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας (Πατριάρχου Γρηγορίου 1),  καθώς και όλες οι αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις του Δήμου που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του εν λόγω προγράμματος.

Η λειτουργία του προγράμματος είναι καθημερινή από Δευτέρα έως και Παρασκευή, και η διάρκειά του είναι τρείς (3) εβδομάδες, με ημερομηνία έναρξης την 28 Ιουνίου 2021.

Οι ώρες προσέλευσης των παιδιών είναι 07:30 π.μ. έως 09:00 π.μ. και αποχώρησης 14:00 μ.μ. έως 15:30 μ.μ.

Τα συμμετέχοντα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες εργασίας, αναλόγως με την ηλικία και την τάξη φοίτησης.

– Το ημερήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

•          7:30 – 9:00 Προσέλευση των παιδιών.

•          9:00 – 11:00 Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

•          11:00 -12:00 Διάλειμμα και πρόγευμα.

•          12:00-14:00 Δραστηριότητες Εσωτερικού Χώρου (κατασκευές, ζωγραφική, Μουσικοκινητική αγωγή, κ.λ.π.).

•          14:00 -15:00  Μεσημεριανό Φαγητό.

•          15:00 -16:00 Ελεύθερος Χρόνος (προβολή βίντεο, επιτραπέζια παιχνίδια, κ.λπ.) και σταδιακή αποχώρηση. 

Στο χώρο των σχολείων, προβλέπονται ψυγεία για την συντήρηση των τροφίμων και φούρνοι μικροκυμάτων για το ζέσταμα των φαγητών. Το πρόγευμα και το φαγητό είναι ευθύνη των γονέων των παιδιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει -προαιρετικά- εκδρομή ή επίσκεψη των παιδιών σε χώρο εκτός του σχολείου και μεταφορά με Λεωφορείο (όπως, Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, πάρκα αναψυχής κ.λ.π.). Ο κάθε γονέας θα αναλαμβάνει το αντίστοιχο οικονομικό κόστος συμμετοχής -εφόσον επιθυμεί να συμμετάσχει/ουν το παιδί/ά του – στις εκδρομές ή κατά τόπους επισκέψεις, υπογράφοντας και αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του αρθρ. 8 παρ. 4 του Ν. 1599/86.

Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα της «Ημερησίας Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης» θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο κτίριο των τμημάτων Αθλητισμού & Πολιτισμού επί της οδού Ραιδεστού 21  στη Νέα Χαλκηδόνα από τις 08:30 π.μ. έως14:30 μ.μ.

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Αθλητισμού -Τμήμα Πολιτισμού  Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213- 2026310/331/332 και στην ιστοσελίδα www.dimosfx.gr

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Δικαίως ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι γονείς της Νέας Χαλκηδόνας μπροστά στο ενδεχόμενο να μη λειτουργήσει τμήμα στη Νέα Χαλκηδόνα του προγράμματος Θερινής Δημιουργικής & Αθλητικής Απασχόλησης για τα παιδιά.

Τα όσα ακούγονται για έλλειψη προσωπικού απλά  επιβεβαιώνουν ότι οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες βρίσκονται στον πάτο από πλευράς ιεράρχησης και προγραμματισμού για την Δημοτική Αρχή του κ Βούρου .

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε για την περσινή ακύρωση του προγράμματος ούτε για τη διαφαινόμενη περικοπή του εφέτος. Το καλοκαιρινό camp είναι ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών του δήμου μας, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη χρονιά. Δε μπορεί ούτε να ακυρωθεί, ούτε να γίνει μισό.

Η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, που κατά τα άλλα ξέρει να βρίσκει χρήματα και λύσεις όταν πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα, έχει ευθύνη να διασφαλίσει την κανονική διεξαγωγή του προγράμματος με όρους ασφάλειας για όλα τα παιδιά του Δήμου, και στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα.

Γιάννης Ζαχαριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Χαλκηδόνας

Γιώτα Ζώτου, Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *