Άλλα 14,3 εκατ. για το γήπεδο από την Περιφέρεια

Υπεγράφη σήμερα 18/6 από τον Γ. Πατούλη η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η Περιφέρεια Αττικής μετά τη χρηματοδότηση τμήματος της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, προχωρά στη νέα προγραμματική για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ.

Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ΑΕΚ, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου, υπό την παρουσία του «διοικητικού ηγέτη» της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Παρόντες ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς, o Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και o εκπρόσωπος της DIMAND Δ. Ανδριόπουλος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δ. Μελισσανίδη «ο στόχος μας είναι τέτοια εποχή του χρόνου να κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου το οποίο θα είναι το πιο όμορφο της Ευρώπης».

Αντικείμενο της νέας σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων οι προμήθειες αφορούν:

 1. Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας,
 2. Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης,
 3. Μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα
 4. Τοπικά μέσα κατάσβεσης.
 5. Εγκαταστάσεις φωτισμού
 6. Μηχανήματα θέρμανσης ψύξης – κλιματισμού
 7. Ηλεκτρικοί Πίνακες διανομής
 8. Αρχιτεκτονικός εξοπλισμός
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

6 Σχόλια

 1. Mάλλον δεν είστε πολύ διαβασμενος… 16.2 εκ (20 εκ με ΦΠΑ) ήταν ο ΑΡΧΙΚΟΣ προϋπολογισμός του έργου. Η εταιρεία που κέρδισε το ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ διαγωνισμό πήρε το έργο με μεγάλη έκπτωση και θα κοστίσει 10.5 εκ. (ούτε καν 11 εκ. – κάντε έρευνα στη Διαύγεια).
  Για τα 14.3 εκ. θα γίνει νέος μειοδοτικός διαγωνισμός… Επομένως τα συνολικά χρήματα που θα διαθέσει η Περιφέρεια για το γήπεδο (δεν λέω για τα συνοδά) μπορεί να μη φτάσουν ούτε τα 20 εκ.
  Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
  Όσο για τα οπαδικά, κάποια πράγματα που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς από αντι-γηπεδικούς θυμίζουν… Γαβαθιώτη και …in!
  Zήτω η ΑΕΚ της Προσφυγιάς και του Λαού της.

  1. Συνεχίζετε να μιλάτε με όρους οπαδικής αντιπαράθεσης. Εμείς απλά καταγράψαμε άλλη μια δημόσια δαπάνη για ένα ιδιωτικό γήπεδο.

 2. Τα έργα των (αρχικά) 20 εκ. λόγω του μειοδοτικού διαγωνισμού (έκπτωση κοντά στο 50%) δόθηκαν στην εταιρεία που κέρδισε με τιμή περίπου 11 εκ.
  Θα γίνει νέος μειοδοτικός διαγωνισμός και τα 14.3 εκ. σίγουρα θα είναι πάλι λιγότερα. Επομένως η Περιφέρεια θα δώσει για το γήπεδο συνολικά γύρω στα 20 εκ. (όπως αποφασίστηκε από το 2013).
  Η τακτική της παράταξής σας να θυμίζει …»Πρωταθλητή» και «gavros . gr» στα θέματα της ΑΕΚ – που υπάρχει εκεί από το 1930 και έκανε διάσημη τη ΝΦ σε όλο τον κόσμο – δε βγήκε σας βγήκε σε καλό στις εκλογές το 2019…

  1. Αποφασίστε: περιλαμβάνονται στα 20 εκ. ή τελικά θα δώσει γύρω στα 20; Ο Πολίτης βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις της Περιφέρειας. Τα δικά σας επιχειρήματα είναι «οπαδικού τύπου». Τα Η/Μ έργα είναι νέο έργο που δεν έχει σχέση με την απόφαση του 2013. Ως γνωστό τα έργα εξυπηρέτησης του γηπέδου έρχονται «σαλαμοποιημένα» και δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Όταν τελειώσουν θα κάνουμε τον απολογισμό να δούμε το συνολικό ύψος της κρατικής χρηματοδότησης.
   Υ.Γ. Το έργο που ήδη πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας έχει αρχικό προϋπολογισμό 16.129.032 ευρώ και όχι 11 εκατ. όπως γράφετε.

 3. Τα 14.3 εκ. περιλαμβάνονται στα 20 εκ. για τη χρηματοδότηση του γηπεδου. Δηλαδή από τα 65 εκ. που κοστίζει το γηπεδο είναι κατά 2/3 αυτοχρηματοδοτούμενο. Η επένδυση από πλευράς ΑΕΚ είναι περίπου 40 εκ.

  1. Ta 14,3 εκατ. περίπου είναι άλλο έργο και γι αυτό υπεγράφη νέα προγραμματική σύμβαση. Αυτό γράφει σαφώς και το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής, όπου αναφέρεται ότι τα 20 εκατ. αφορούν μέρος της κατασκευής του γηπέδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *