Παράσταση της Ένωσης Γονέων: καμιά δέσμευση για το 3ο ΓΕΛ

«Παρέκαμψε τις ευθύνες του Υπουργείου» ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, σχετικά με το θέμα της ασφαλούς μετάδοσης των θεμάτων στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας. Ως γνωστό το 3ο ΓΕΛ δεν έχει συνδεθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των θεμάτων στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις και έτσι τα θέματα θα μεταφερθούν με… περιπολικό, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφαλή τους μετάδοση.

Για το θέμα αυτό, για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην ανέγερση του νέου κτιρίου του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και της Γ’ ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας Λεωνίδα Μάντζο τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης:

  • Το πρόβλημα με την έλλειψη συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εξετάζονται και οι μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο ΝΦ.
  • Τα σοβαρά κενά σε εκπαιδευτικούς και την ανάγκη να υπάρξουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού καθώς και την κάλυψη των όσων έκτακτων κενών προκύπτουν με έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα σαν τη μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση καθηγητή Χημείας στο 3ο Λύκειο ΝΦ, όπου μέχρι τον Ιανουάριο οι μαθητές του δεν είχαν διδαχθεί ούτε μια ώρα Χημεία, ένα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Οι  ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή  και τα προβλήματα που δημιουργεί η πλημμελής συντήρηση των σχολείων. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε η υπερβολική καθυστέρηση της ανέγερσης του 3ου   Γυμνασίου και 3ου Λυκείου, καθώς οι νέες εγκαταστάσεις δεν θα τεθούν ούτε την ερχόμενη σχολική χρονιά στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα.

Ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας παρέκαμψε τις ολοφάνερες ευθύνες του Υπουργείου και των υπηρεσιών αναφορικά με το θέμα του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης στο 3ο ΓΕΛ ΝΦ και αρκέστηκε σε μία γενικόλογη διαβεβαίωση πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν απρόσκοπτα, απέδωσε σε μια σειρά από συγκυρίες το πρόβλημα με την έλλειψη Χημικού στο 3ο Γενικό Λύκειο ΝΦ και δήλωσε πως θα επικοινωνήσει και ο ίδιος με τους αρμόδιους για το θέμα της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου ΝΦ.

Για το τελευταίο θέμα προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας της   Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας στην (ΚτΥπ) Α.Ε. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *