Κατέβασαν το πανό αλληλεγγύης του Σωματείου στο λαό της Παλαιστίνης

Την παρακάτω καταγγελία κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου σχετικά με πανό που είχε αναρτήσει στο Δημαρχείο, ως αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό:

Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Δημάρχου να δώσει εντολή να κατέβει το πανό που ανάρτησαν στο Δημαρχείο, μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας και το οποίο εξέφραζε την υποστήριξή  στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που δοκιμάζεται άγρια από την Ισραηλινή επιθετικότητα. Επισημαίνουμε στον  κ. Δήμαρχο πως  δεν συνάδει η στάση που παίρνει ο ίδιος υπέρ του παλαιστινιακού δράματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πολιτική κίνηση του «αποφασίζω, διατάζω  και κατεβάζω το πανό».  Και σαφέστατα δεν  δεχόμαστε καμία υποκριτική απάντηση, ότι  τα πανό προσβάλλουν την αισθητική  της διοίκησης, διότι η αισθητική πάει περίπατο όταν σφαγιάζονται άνθρωποι.

To Σωματείο δημοσιοποιεί την παραπάνω ανάρτηση του δήμαρχου

Ως Σωματείο Εργαζομένων καταδικάζουμε  τις σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις προς τον παλαιστινιακό λαό που έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες Παλαιστινίους -ακόμη και μικρά παιδιά- και που συμβαίνουν με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις αλληλέγγυες δυνάμεις που υποστηρίζουν τα πάγια εξ ορισμού δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού:

  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με τους όρους που εκείνοι επιθυμούν (με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα το 1967)
  • Την άμεση αναγνώρισή του

Να σταματήσουν άμεσα οι βάρβαρες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού που βασανίζουν έναν ολόκληρο λαό και τον εξωθούν σε ξεκληρισμό στο βωμό της μονοκυριαρχίας του ισραηλινού κράτους  στην περιοχή.

Να ακυρωθούν οι οποιεσδήποτε στρατιωτικές συνεργασίες με το Ισραήλ Άμεση απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 155 παιδιά και όλοι οι παλαιστίνιοι να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τα οποία να αποκατασταθούν με την ευθύνη του Ισραηλινού κράτους και των συμμάχων τους ΗΠΑ και ΕΕ.                        

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *