Δύναμη Πολιτών: Παρέμβαση για το καταφύγιο αδέσποτων στην διαβούλευση του ΥΠΕΣ

Παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών για το νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών. Κατέθεσαν την πρόταση που έχει επεξεργαστεί εδώ και μήνες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας για τη νομιμοποίηση των καταφυγίων εντός αστικών αλσών και πάρκων, πρόταση που θα αποτελούσε διέξοδο νομιμοποίησης εγκαταστάσεων εντός του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι η πρόταση που εδώ και μήνες δεν έφερνε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση Βούρου, οδηγώντας στην ουσία στο «ξεσπίτωμα» του καταφυγίου του Φιλοζωικού.

Η ανάρτηση των δημοτικών συμβούλων της ΔΠ:

Με δεδομένη την έλλειψη χώρων εντός των αστικών κέντρων, προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών καταφυγίων σε αστικά πάρκα και άλση, εντός του αστικού ιστού, ούτως ώστε να διευκολύνεται η φιλοζωική δράση, να είναι εύκολα επισκέψιμα σε όσους θέλουν να υιοθετήσουν ζώο, να είναι προσιτά σε όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, μειώνοντας έτσι τα έξοδα συντήρησης του χώρου, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στην άσκηση και κοινωνικοποίηση των φιλοξενουμένων ζώων, και να αποτελέσουν εργαλείο φιλοζωικής εκπαίδευσης, εφόσον θα είναι προσιτά σε επισκέψεις σχολείων. Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα Δημοτικά Κτηνιατρεία.

Με αυτό το σκεπτικό κατατίθεται η παρακάτω πρόταση: «Με δεδομένη την έλλειψη κατάλληλων χώρων εντός των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αστικά Πάρκα και Άλση εντός του αστικού ιστού επιτρέπεται να δημιουργηθούν υπάρχοντες μικροί χώροι για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Ο χώρος φιλοξενίας οφείλει να απέχει τουλάχιστον 100 μ. από κατοικίες, πρέπει να έχει επιφάνεια το πολύ ίση με το 1% της επιφάνειας του Άλσους/ Πάρκου και πάντως όχι μεγαλύτερη των 4 στρεμμάτων. Στον χώρο θα μπορεί να φιλοξενούνται μέχρι 35 σκύλοι και ανάλογος αριθμός γατών. Οι κλειστοί χώροι που απαιτούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, (κλειστοί χώροι κλουβιών, γραφείο, αποθήκες κλπ) μπορεί να κατασκευαστούν με ελαφρά κατασκευή που θα επενδυθεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και να καταλαμβάνουν επιφάνεια το πολύ ίση με το 10% του συνολικού χώρου διαχείρισης των αδέσποτων ζώων».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ (πρώην Δήμαρχος), ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΑΝΑΗ, ΝΤΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *