Σε εξέλιξη σχέδιο έργου «διευθέτησης» του Ποδονίφτη – στο σκοτάδι οι κάτοικοι

Μια επικοινωνιακού τύπου ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή, αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο διευθέτησης του Ποδονίφτη, για το οποίο μάλιστα το τρίτο τρίμηνο του 2021 πρόκειται να προχωρήσει διαγωνιστική διαδικασία.

Όλα ξεκίνησαν από μια ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος αφού είχε «περιοδεύσει» στην περιοχή (δείτε εδώ και σχετικό δημοσίευμα στον Πολίτη) ρωτούσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αν υπάρχει μελέτη διευθέτησης του Ποδονίφτη και να έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο. Ο κ. Κουμουτσάκος «τσουβάλιασε» στην ερώτησή του όλο το μήκος του ποταμού που περνά από τους δήμους Χαλανδρίου, Ψυχικού – Φιλοθέης, Νέας Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αν και είναι γνωστό ότι στο μεγαλύτερο μέρος του ο Ποδονίφτης είναι καλυμμένος.

Απαντώντας ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς είπε ότι μια τέτοια διαδικασία εξελίσσεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μάλιστα ότι με εκτιμώμενο χρόνο το τρίτο τρίμηνο του 2021 πρόκειται να προχωρήσει διαγωνιστική διαδικασία για τη διευθέτηση του Ποδονίφτη. Αν και δεν διευκρίνισε για ποιο τμήμα του ποταμού μιλά, αφού όπως και ο ίδιος είπε το 75% του ρέματος έχει κλειστή διατομή, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Αττικής που ξεκίνησε το 2016 στα όρια του Δήμου μας για να… σκοντάψει στην απόρριψη της Περιβαλλοντικής Μελέτης από το Συμβουλίο της Επικρατείας.

Τόσο ο βουλευτής στην ερώτησή του, όσο και ο υφυπουργός στην απάντησή του, αναφέρθηκαν στην περιβαλλοντική πλευρά του θέματος, με τον κ. Κουμουτσάκο να μιλά για «περιβαλλοντική όαση». Όμως είναι γνωστό ότι το έργο της Περιφέρειας που πάγωσε μετά τις σοβαρές αντιδράσεις του Δήμου μας, που οδήγησε στην απορριπτική απόφαση του ΣτΕ, αλλά και του Δήμου Αθήνας δεν αφορούσε την διατήρηση αυτής της «όασης», αλλά στην καταστροφή και το πλήρες τσιμεντάρισμα του τμήματος του ρέματος που στα όρια της πόλης μας βρίσκεται σε φυσική κατάσταση.

Έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε σε ποια κατεύθυνση κινείται σήμερα η κυβέρνηση. Γιατί έχουμε συνηθίσει πίσω από τις περιβαλλοντικές διακηρύξεις να κρύβονται καταστροφικές παρεμβάσεις…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *