Αντίδραση… Ραν Ταν Πλαν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών σε σοβαρές καταγγελίες

Αντίδραση με αντανακλαστικά… Ραν Ταν Πλαν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών σε σοβαρή καταγγελία της Δύναμης Πολιτών. Όπως το συμπαθές τετράποδο στο γνωστό εικονογραφημένο ανάγνωσμα αντιδρούσε με χρονοκαθυστέρηση, έτσι και ο κ. Τάφας ανέλαβε χθες, Κυριακή 9/5, να δώσει απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΠ, η οποία εκδόθηκε πριν από δέκα μέρες, στις 29/4.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δυο σταθμά: στην περίπτωση διεκδικήσεων εργαζομένων αποφασίζει να ασκήσει ένδικα μέσα, ενώ στην περίπτωση οφειλής επιχείρησης από επιβολή προστίμου παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα. Μέχρι χθες η διοίκηση Βούρου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει. Για άλλη μια φορά την ευθύνη της απάντησης ανέλαβε ο κ. Τάφας, με την γνωστή αμετροέπεια που τον διακρίνει.

Ας δούμε όμως τι λέει και τι δεν λέει στην «απάντησή» του ο αντιδήμαρχος:

Ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην επιχείρηση είναι «παραλογισμός». Αποφεύγει να πει αν υπήρχε ή όχι παράβαση στην κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Αποκρύπτει ότι η προσφυγή του καταστηματάρχη έγινε δεκτή από το δικαστήριο για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Και φυσικά δεν απαντά στην καταγγελία της Δύναμης Πολιτών ότι απεμπολώντας την είσπραξη προστίμου, η δημοτική αρχή «κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα».

Όσον αφορά στα αναδρομικά των υπαλλήλων ο κ. Τάφας απαντά όπως η γνωστή διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας: ο Δήμος αποφάσισε να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα εις βάρος των εργαζομένων… «γιατί μπορεί». Επικαλείται την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου, την ίδια ώρα που παραδέχεται ότι σε ανάλογη περίπτωση διεκδικήσεων άλλων εργαζομένων πριν λίγους μήνες αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση.

Δεν ξέρουμε αν το κάνει από «υπερβάλλοντα ζήλο», ή από «άγνοια κινδύνου» ο κ. Τάφας, αλλά η επιλογή του ρόλου του «χρήσιμου ηλίθιου» σε αυτή την δημοτική αρχή που λάμπει δια της… απουσίας της από την πόλη δεν είναι και πολύ συνετή επιλογή. Ας το ξανασκεφτεί πριν αναλάβει προσωπικά να απαντήσει…

Σημείωση: Για άλλη μια φορά την απάντησή του ο κ. αντιδήμαρχος επέλεξε να μην την στείλει στον ΠΟΛΙΤΗ, αλλά σε φιλικό του μέσο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Έχει κάνει βήματα προόδου. Επί Γαϊτανά απλώς ψήφιζε. Άφωνος στα δημοτικά συμβούλια (όποτε πάταγε).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *