Η δημοκρατία στο Δήμο και το «σκάσε ρε» του κ. Τάφα

Στην μακροσκελή απάντησή του στον Πολίτη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών υπερασπίζεται το δικαίωμά του να υπογράφει έγγραφα, όπως η έγκριση δαπάνης πολυετούς υποχρέωσης, χωρίς να περνούν από συζήτηση σε κανένα όργανο του Δήμου. Ένα έργο που θα εκτυλιχθεί μέχρι το 2029, δηλαδή δεσμεύονται άλλες δυο θητείες δημοτικών αρχών, μπορεί… δημοκρατικότατα να περάσει με μια υπογραφή ενός αντιδημάρχου και αυτό κατά τον κ. Τάφα είναι σωστό και νόμιμο.

Ας υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά την ανάκληση των αποφάσεών του. Ας προκύπτει μεγάλο ηθικό θέμα, όταν δυο μέλη της διοίκησης (το ένα μάλιστα αντιδήμαρχος) με την ψήφο τους δεν υπερασπίστηκαν το έργο που σχεδιάζεται.

Ο κ. Τάφας θεωρεί ότι μπορεί να διοικεί με προσωπικές αποφάσεις, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτό έκανε στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου απαξίωσε τη διαδικασία και δεν πήρε καν το λόγο, αυτό έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του όπου είπε ευθαρσώς ότι «δεν θα μας πει η αντιπολίτευση πώς θα διοικούμε».

Στην απάντηση που εξέδωσε για να απαντήσει στα δημοσιεύματα του Πολίτη, ο κ. Τάφας ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την μελέτη ηλεκτροφωτισμού στο Δ.Σ. και μας παραπέμπει στα πρακτικά μιας συνεδρίασης πριν από ένα χρόνο περίπου, όπου συζητήθηκε ένα άλλο θέμα (η σύμβαση για το πλύσιμο των κάδων) και παρεμπιμπτόντως τέθηκε και το θέμα του ηλεκτροφωτισμού. Μια συζήτηση που κανονικά ο ίδιος θα έπρεπε να φροντίσει να ξεχαστεί από τη δημόσια σφαίρα.

Είναι η συζήτηση κατά την οποία ο κ. Τάφας βγήκε εκτός εαυτού και επιτέθηκε σε δημοτικούς συμβούλους με ακατονόμαστες φράσεις, οι οποίες αποτυπώνονται στα πρακτικά του Δ.Σ. (τα πρακτικά θα τα βρείτε εδώ). Στην πρόσφατη απάντησή του μας προτρέπει να διαβάσουμε μέχρι τη σελίδα 91 των πρακτικών. Δικαίως, γιατί στη σελίδα 92 καταγράφονται όσα προσβλητικά εκστόμισε ο ίδιος, με κορυφαία την κραυγή: «Σκάσε ρε» προς δημοτικό σύμβουλο, για να συνεχίσει με διάφορα κοσμητικά επίθετα, όπως «γελοίε» κλπ.

Είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα της δημοκρατίας που πρεσβεύει ο κ. Τάφας και η παρέα του που διοικεί το Δήμο με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, ελέω Θεοδωρικάκου και Νέας Δημοκρατίας…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *