Γ. Ανεμογιάννης: Χάντρες και καθρεπτάκια στους… ιθαγενείς μοιράζουν Βούρος – Τάφας – Κουτσάκης – Κωνσταντινίδης

Αποκαλύψεων συνέχεια… Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ανεμογιάννης με ανακοίνωσή του αποκαλύπτει μια ακόμη περίεργη μεθόδευση της διοίκησης Βούρου για το έργο – σκάνδαλο των 3,7 εκατ. € για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης. Σύμφωνα με όσα γράφει ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών φαίνεται ότι τα στελέχη της δημοτικής αρχής «μαγειρεύουν» τη σχετική προκήρυξη με τρόπο που να «βολεύει» συγκεκριμένο προμηθευτή.

Μας άλλαξαν τα φώτα…

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΥΡΟΥ – ΤΑΦΑ – ΚΟΥΤΣΑΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΝΑΖΗΤΑ… ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΤΑ 3.700.000€ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ

Στις 22-3-21, ώρα 8:45 το πρωί η διοίκηση του Δήμου αναρτά στο διαδίκτυο με αρ. πρωτ: 5763 ημ 19-3-21 Α.Μ.:31/21 ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ποσού 3.724.292,26€ δαπάνη που επιβαρύνει τον δήμο για τα επόμενα 9 χρόνια. Το ίδιο βράδυ 22-3-21, ώρα 20:24!!! έντρομη η διοίκηση ακυρώνει αυτό το αίτημα με την αιτιολογία ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί σε αυτή την πρώτη ανάρτηση υπήρχε το κλασικό κριτήριο που τίθεται σχεδόν πάντα ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΗΣ (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ). Φαίνεται ότι αυτό δεν βόλευε ούτε την διοίκηση, ούτε τον μελετητή.

Δυο μέρες μετά, στις 24-3-21 ανεβαίνει ξανά με τον ίδιο αρ. πρωτ: 5763 ημ 19-3-21 Α.Μ.:31/21 ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Μόνοπουτο κριτήριο ανάθεσης έχει αλλάξει. Γίνεται Η ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ!!! σύμφωνα με το άρθρο 87του ν.4412/2016. Δηλαδή γίνεται το επιθυμητό για να δικαιολογεί την αυξημένη δαπάνη των 3.724.292,26€!!!

Στις 5-4-21 καταθέτω έγγραφο αίτημα προς τον Δήμο (αρ πρωτ 6735) ζητώντας την αναλυτική μελέτη και όλα τα σχετικά έγγραφα με βάση τα όποια συντάχθηκε η τεχνική έκθεση.

Αντ’ αυτού μου έστειλαν τα παραδοτέα 1,2,3 της ΔΑΜΙΣ ΙΚΕ χωρίς τα συνημμένα, ειδικά στο παραδοτέο 3 Α) υπόδειγμα μελέτης – τεχνικές προδιαγραφές – τιμολόγιο για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ» κλπ. Με δυο λόγια: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Γιατί κρύβεστε κύριοι της διοίκησης; Τι έχετε να φοβηθείτε; Γιατί δεν δίνετε όπως έχετε υποχρέωση στην αντιπολίτευση και στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα αυτής της τεράστιας προμήθειας που δεσμεύει τον δήμο για τα επόμενα 9 χρόνια;

Τo be continued…

Γιώργος Ανεμογιάννης

Δημοτικός σύμβουλος Δύναμης Πολιτών

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *