«Στη Δικαιοσύνη για διαγωνισμό – σκάνδαλο 4 εκ.€ του 2015» σε έργο φωτισμού

«Ένας διαγωνισμός – σκάνδαλο, που εξελίχτηκε το 2015 στο δήμο Μαλεβιζίου, και οι καταγγελίες τότε έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης! Πρόκειται για τον διαγωνισμό που αφορά στην αλλαγή του δημοτικού φωτισμού, σε τιμές 2,5 φορές πάνω από τις κανονικές, με το τελικό κόστος να φτάνει περίπου τα 4 εκατομμύρια ευρώ!». Από ρεπορτάζ της κρητικής ενημερωτικής σελίδας candiadoc, στις 11/7/2020. Σας θυμίζει κάτι; Καλώς σας θυμίζει…

Συνεχίζει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, που όπως αναφέρει είχε αναδείξει από το 2015 το σκάνδαλο:

«Τώρα το θέμα διερευνάται μετά από εισαγγελική παρέμβαση και ήδη ο δήμος Μαλεβιζίου έχει κληθεί να δώσει στοιχεία γι αυτό το σκάνδαλο της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά και επιπλέον να παρουσιάσει στοιχεία για την περίοδο από το 2011 μέχρι το 2015.

Μάλιστα η υπόθεση ερευνάται από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εδώ και πάνω από 1 χρόνο, καθώς προέκυψε ότι συγκεκριμένη εταιρεία έπαιρνε εργολαβίες εκατομμυρίων ευρώ από δήμους (σ.σ. η υπογράμμιη δική μας) σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αντικαταστήσει τον δημοτικό φωτισμό».

Και σε άλλο σημείο: «Οι διαδικασίες όμως ήταν τέτοιες που όλες οι άλλες εταιρείες αποκλείονταν από τους διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα αυτοί να θεωρούνται φωτογραφικοί».

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να διαβάσουν το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

Δεν είναι η μόνη υπόθεση δημοτικών έργων ηλεκτροφωτισμού που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι η υπόθεση της τοποθέτησης LED σε διάφορους Δήμους έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο διαχρονικό σκάνδαλο. Το δημοσίευμα της Καθημερινής που είχαμε αναδημοσιεύσει προ ημερών είναι αποκαλυπτικό («Η ωφέλεια μοιράζεται 80% στον ανάδοχο και 20% στο δήμο» σε έργα οδοφωτισμού).

Δεν διαλέξαμε τυχαία την υπόθεση του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο συγκεκριμένος Δήμος βρίσκεται στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. Το 2015, την εποχή που καταρτίστηκε η σύμβαση, για την οποία έχει τώρα εμπλακεί η δικαιοσύνη, βρίσκουμε ανάμεσα στα μέλη του πενταμελούς Δ.Σ. της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου «Αλμυρός Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» και το όνομα Σαμψών Δημήτριος.

Συμπτωματικά(;) στο Ηράκλειο της Κρήτης εδρεύει και η εταιρεία ΔΑΜΙΣ Μ.ΙΚΕ στην οποία ανέθεσε ο Δήμος μας να φτιάξει νέα μελέτη ηλεκτροφωτισμού (αγνοώντας την προηγούμενη) και να επιμεληθεί τη διαδικασία του διαγωνισμού. Η μελέτη, η οποία εκτοξεύει το κόστος της αντικατάστασης των φωτιστικών της πόλης μας σε 3,7 εκατ. ευρώ (σχεδόν 2,5 φορές περισσότερο από την προϋπάρχουσα μελέτη) υπογράφεται από κάποιον Σαμψών Δημήτριο. Πολλές οι συμπτώσεις, δεν βρίσκετε;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *