Λαβωμένη η διοίκηση Βούρου από την συζήτηση για τη σκανδαλώδη απόφαση Τάφα

Με απώλειες για τη δημοτική αρχή έληξε η συζήτηση για την σκανδαλώδη απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Η. Τάφα για τον ηλεκτροφωτισμό. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στον ΠΟΛΙΤΗ (Σκάνδαλο «πολυετούς υποχρέωσης» με τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου) σχεδιάζει να αναθέσει σε ιδιώτη την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού με LED με δαπάνη 3,7 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν για 9 χρόνια.

Το θέμα τέθηκε από το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου εκτός ημερήσιας διάταξης και συζητήθηκε παρά την σθεναρή αντίθεση της διοίκησης. 11 δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης καταψήφισαν την εισαγωγή του θέματος, ενώ σύσσωμη η δημοτική αρχή αρνήθηκε να πάρει το λόγο και να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για το σχέδιό της. Ο ίδιος ο δήμαρχος αρχικά αρνήθηκε κατηγορηματικά να πάρει το λόγο και να δώσει εξηγήσεις, προσπαθώντας να απαξιώσει την συζήτηση.

Μια συζήτηση που αποκάλυψε πολλά:

Ένα χρόνο σχεδιάζεται αυτό το έργο χωρίς ενημέρωση του αρμόδιου Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Όμοροι Δήμοι με πολλαπλάσια έκταση πραγματοποιούν αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με τα μισά χρήματα από αυτά που σχεδιάζει να δώσει ο Δήμος μας.

Ήδη συνεργεία εργολάβων αντικαθιστούν λαμπτήρες («δειγματίζουν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βασιλόπουλος) σε φωτιστικά σώματα της πόλης χωρίς να υπάρχει καν σύμβαση.

Ο Γ. Βούρος προσπάθησε να δυναμιτίσει τη συζήτηση με επιθέσεις στη διοίκηση του Σωματείου, ενώ αρκέστηκε να υπεραμυνθεί των ενεργειών της διοίκησης, αναφέροντας ότι έγιναν μετά από έρευνα αγοράς και ότι πρόκειται για «αυτοχρηματοδότηση για προμήθεια και εγκατάσταση με μόχλευση κεφαλαίων» (;). Καμία απάντηση στο πώς θα γίνει αυτό το έργο (προμήθεια το αναφέρει η απόφαση Τάφα), αν ο Δήμος θα πάρει δάνειο, αν θα προχωρήσει σε ΣΔΙΤ. Ο δε υπογράφων την «τραγική» κατά τον κ. Γρετζελιά απόφαση, σιώπησε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης και αρκέστηκε κατά την ψηφοφορία να δηλώσει «περήφανος για την υπογραφή μου».

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που επέφερε στο σώμα της διοίκησης η όλη συζήτηση και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, είναι η ομιλία του Δ. Κανταρέλη, ο οποίος εμφανώς κράτησε αποστάσεις δηλώνοντας ότι δεν είναι ενημερωμένος.

Η πρόταση που κατάρτισε η αντιπολίτευση ζητά την απόσυρση των σχετικών αποφάσεων του αντιδημάρχου Οικονομικών και υπερψηφίστηκε από 19 συμβούλους. Την καταψήφισαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι από το μπλοκ της διοίκησης ενώ διαφοροποιήθηκαν οι Καραβίας και Παπακώστα ψηφίζοντας παρών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *