Λαϊκή Συνέλευση: To Άλσος ανήκει σε όλο τον λαό της περιοχής

Από την Λαϊκή Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα πρόσφατα γεγονότα με την απαράδεκτη από κάθε άποψη επίθεση από «άγνωστους» κουκουλοφόρους εναντίον του δημοτικού συμβούλου Κ.Τομπούλογλου , προκάλεσαν μαζικές πτώσεις αλεξιπτωτιστών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, οι οποίοι έπεφταν κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Βέβαια για όλους και όλες εμάς, αλλά και για σημαντικό κομμάτι του κόσμου της περιοχής μας, η επίθεση θύμισε, με άλλη βέβαια ένταση, γεγονότα που είχαμε ζήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατά το πρόσφατο παρελθόν. Θυμόμαστε την προσπάθεια της Επιτροπής Κατοίκων στο πνευματικό Κέντρο τον Μάιο του 2014. Την επίθεση σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους. Την επίθεση σε εκδήλωση πολιτικής οργάνωσης τον Απρίλη του 2017. Το οριστικό κλείσιμο κάθε συλλογικής εστίας πολιτικής, κοινωνικής και κινηματικής δράσης στην περιοχή.

Όλα τα παραπάνω, οι βίαιες επιθέσεις η τρομοκρατία οι απειλές και η καταστολή που έχουν ενσκήψει μαζικά το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κοινωνία, έχουν επισκεφτεί την πόλη μας εδώ και επτά τουλάχιστον χρόνια.

Είναι γνωστή η θέση μας που εδώ και πολύ καιρό έχουμε διατυπώσει σε σχέση με το άλσος της πόλης μας, την προσπάθεια των επιχειρηματικών συμφερόντων να βάλουν χέρι σε αυτό και να αλλάξουν ριζικά τον χαρακτήρα της περιοχής. Ήδη βλέπουμε τις συνέπειες του προχωρήματος αυτής της προσπάθειας.

Είναι επίσης γνωστό ότι αυτή μας η θέση, έτυχε κατά το πρόσφατο παρελθόν επιθέσεις τόσο λεκτικές όσο και φυσικές, ενώ επιπλέον υπάρχει και η επιβολή μιας ιδιόμορφης απαγόρευσης στο να συζητούνται δημόσια, ελεύθερα και δημοκρατικά τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με το άλσος. Για αυτά δικαίωμα να μιλάει είχε μόνο όποιος συμφωνούσε με το μεγάλο αφεντικό. 

Φαίνεται όμως ότι η τακτική του να ικανοποιούνται όλα τα ζητήματα που βάζει η επιχειρηματική πλευρά, έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θέλει κάθε φορά και κάτι ακόμα. Χτες ήταν τα πέντε επιπλέον στρέμματα από το αρχικό παραχωρητήριο, τώρα είναι επιπλέον τρία προκειμένου να γίνουν οι αναβαθμοί (ξεχάσαμε μωρέ να το πούμε στα αρχικά σχέδια, πώς κάνετε έτσι), αύριο κι άλλο κομμάτι από το άλσος που θα το κάνει «Μόντε Κάρλο» ο μέγας ευεργέτης. Και όλα αυτά, να συμβαίνουν σε μια περίοδο πανδημίας, όπου έχει αποδειχτεί περίτρανα το πόσο μεγάλη σημασία έχει το άλσος για όλους τους κατοίκους της πόλης μας αλλά και των γειτονικών περιοχών. Το άλσος της πόλης μας αποτελεί αναντικατάστατο πνεύμονα πρασίνου και μοναδικό ελεύθερο χώρο όπου οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα προκειμένου να αθλούνται να ψυχαγωγούνται, να ηρεμούν.

 Έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι με τις πράξεις τους την ανοχή τους ή με τις παραλείψεις τους εξέθρεψαν αυτό το φαινόμενο. Όσους δεν έλεγαν κουβέντα ή ακόμη θεωρούσαν «υπερβολικές», ιδεοληπτικές, περίεργες τις αιτιάσεις μας, τους καλωσορίζουμε στην σκληρή πραγματικότητα. Είναι όμως πια προφανές ότι πρέπει μπει ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Χτες ήταν η επιτροπή κατοίκων, μετά οι οργανωμένοι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι, σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι που τόλμησαν να ψελλίσουν κάποιες αντιρρήσεις, αύριο ποιος ξέρει ποιος ακόμα. Ας το καταλάβουν όλοι αυτό. Ο φασισμός πρώτα έρχεται για τους άλλους και μετά για εσένα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *