Μια εικόνα – τρία ψέμματα

Με καθυστέρηση 15 ημερών η διοικούσα παράταξη του Δήμου έρχεται να μας ενημερώσει για την «αναβάθμιση» του άλσους που ψήφισε (με τη βοήθεια της παράταξης Γρετζελιά). Και χρησιμοποιεί μια εικόνα που απέχει από την πραγματικότητα.

Ψέμμα 1ο. Η ανακοίνωση της παράταξης Πολιτών Πολιτεία ισχυρίζεται ότι η εικόνα αποτελεί το σχέδιο της διοίκησης για τους «περιβόητους» (σ.σ. τα εισαγωγικά της ανακοίνωσης) αναβαθμούς. Μα την εικόνα παρουσίασε στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου ο Παντελής Γρετζελιάς και όχι η διοίκηση. Και μάλιστα ενώ τόσο πριν τη συνεδρίαση όσο και στη διάρκειά της η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα να παρουσιαστεί η μελέτη των αναβαθμών, η διοίκηση ποιούσε την… νήσσαν.

Πώς στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και στις προηγηθείσες συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής δεν υπήρχε καμιά μελέτη για τους αναβαθμούς και μάλιστα ισχυρίζονταν ότι τους ζήτησε ο δασάρχης και ξαφνικά εμφανίζουν μια μακέτα του κ. Γρετζελιά ως δικό τους έργο;

Ψέμμα 2ο. Η μακέτα αποκρύπτει τις τρεις (3) νέες εισόδους που αποφασίστηκε να υπάρχουν από τη πλευρά του γηπέδου προς το Άλσος. Δείχνει μια ενιαία περίφραξη.

Για ποιο λόγο αποκρύπτουν ότι αποφασίστηκε να φτιαχτούν 3 νέες είσοδοι από την πλευρά του γηπέδου, τη στιγμή που θα κλείσουν οκτώ (8) από τις υπάρχουσες εισόδους;

Ψέμμα 3ο. Στην μακέτα εμφανίζουν στον πρώτο αναβαθμό, αυτόν που βρίσκεται ενάμιση μέτρο ψηλότερα από τον βόρειο πεζόδρομο του γηπέδου, δένδρα με ύψος πάνω από 10-15 μέτρα. Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, αυτοί οι αναβαθμοί θα προκύψουν από την εκσκαφή τόνων χώματος και την ταπείνωση του σημερινού επιπέδου του Άλσους σε βάθος κάποιων μέτρων. Τα δένδρα που υπάρχουν στο σημερινό επίπεδο (κάπου 67 όπως ακούστηκε από την προϊσταμένη της υπηρεσίας του άλσους) θα ξεριζωθούν. Και αφού κατασκευαστούν οι αναβαθμοί θα φυτευτούν νέα. Όλοι γνωρίζουμε ότι για να φτάσουν αυτά τα νέα δένδρα σε ύψος 10-15 μέτρων θα περάσουν χρόνια. Όσα περίπου χρειάστηκαν για να αναπτυχθούν και τα δένδρα που πρόκειται να ξεριζωθούν.

Γιατί αλήθεια εμφανίζουν μια τέτοια ψευδή και ειδυλλιακή εικόνα, όταν είναι σίγουρο ότι οι αναβαθμοί για χρόνια δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτή που παρουσιάζουν;

Μα είναι ολοφάνερο: η συγκεκριμένη παρέμβαση που αποφασίστηκε να γίνει στο άλσος δεν αφορά την αναβάθμισή του, αλλά αυτό που στον ενθουσιασμό τους παρουσιάζουν τα οπαδικά site: «Το Άλσος εναρμονίζεται με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ». Γι αυτό και την παρουσιάζουν με αυτό το ψεύτικο περιτύλιγμα.

Να μην ξεχάσουμε κι άλλη μια λαθροχειρία που επιχειρεί η ανακοίνωση της παράταξης Βούρου. Μιλούν για «απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος», αποφεύγοντας να γράψουν ευθαρσώς ότι πρόκειται για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *