Λαϊκή Συνέλευση και Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο καλούν στη συγκέντρωση 21/3 στην Πλ. Πατριάρχου

Κάλεσμα για την συγκέντρωση της Κυριακής 21/3 στην Πλατεία Πατριάρχου απευθύνουν η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Ιωνίας:

Η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Ιωνίας στηρίζουν και συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής 21/3, όπου καλούν το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και άλλοι φορείς της πόλης μας με κύρια συνθήματα: Πάρτε μέτρα για Υγεία και Παιδεία, Όχι στην κρατική βία και καταστολή.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 21/3 στις 12μμ στην Πλατεία Πατριάρχου και καλούμε όλους να συμμετέχουν.

Ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας COVID 19 βρισκόμαστε στο τρίτο και πιο επικίνδυνο κύμα. Η κυβερνητική διαχείριση αποδεικνύεται όχι μόνον αναποτελεσματική αλλά και κοινωνικά ανεύθυνη και εγκληματική. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, σε κανένα επίπεδο (πρωτοβάθμια, νοσοκομεία, ΜΑΦ και ΜΕΘ), ώστε να γίνεται ιχνηλάτηση, θεραπεία των ήπιων και των σοβαρών επιπλοκών της νόσου –ούτε παρακολούθηση καμίας άλλης νόσου, όσο διαρκεί η πανδημία. Κανένα από τα αιτήματα των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των σωματείων και συλλογικοτήτων για την πρόληψη σε σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους εργασίας δεν έχει ικανοποιηθεί.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως «κρίση και ευκαιρία»: Κρίση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με φόβο, αρρώστια, φτώχεια, καταστολή και αστυνομοκρατία- όλα με την «ατομική» τους «ευθύνη». Ευκαιρία για τους τουριστικούς, αεροπορικούς, και επιχειρηματικούς ομίλους, για τους μεγαλοκαρχαρίες της Ιδιωτικής Υγείας και τις πολυεθνικές του φαρμάκου, και φυσικά για τους εφοπλιστές με τα ΜΜΕ τους.

Μια σειρά αντιδραστικών, αντεργατικών και αντιδημοκρατικών νόμων προωθούνται, μαζί με την άγρια καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων. Τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα αμφισβητούνται «για το καλό μας».

Αυτές οι φαινομενικές αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας, μαζί με τη συστηματική στρέβλωση ή απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων από τα ΜΜΕ, είναι που βοηθάνε την ενίσχυση του ανορθολογισμού και της συνομωσιολογίας απέναντι στην πανδημία και τον αναγκαίο εμβολιασμό.

Όλα πλέον δείχνουν ότι κτίζουν μεθοδικά, μέσα σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες, την κοινωνία του αύριο, όπου η σκληρή εκμετάλλευση και η ανελευθερία θα πνίγουν την καθημερινότητα και τις ζωές μας.

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η συλλογικότητα και η ταξική αλληλεγγύη μπορούν να μας δώσουν δύναμη. Οι αντιστάσεις και οι διεκδικήσεις για το ΤΩΡΑ απέκτησαν φωνή και ζωντάνια, ακόμη και κάτω από τις μάσκες. Η φοιτητική νεολαία, οι υγειονομικοί, σπάζοντας τις απαγορεύσεις, προβάλλουν το δικαίωμα για τη ζωή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα tests στην κοινότητα. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων και εμβολίων.

– Μέτρα για τα σχολεία, όπως ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές

– Πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ

– Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

– Ουσιαστική ενίσχυση των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση

– Σεβασμό στη δημοκρατία και τα δικαιώματά μας. Όχι στον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Ιωνίας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *