Με 17 ψήφους ΑΝΑΒΑΘΜΟΙ(ση) και… παύει η προσβασιμότητα σε 2,5 στρ. άλσους

Υπερψηφίστηκε οριακά η προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης του άλσους που αφορά την διαμόρφωση αναβαθμών στο νότιο τμήμα του. Με τη στήριξη Γρετζελιά η διοίκηση Βούρου κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 17 ψήφους* σε αυτή την τροποποίηση (από τις 12+1 που ψηφίστηκαν) που μονοπώλησε τη συζήτηση στην μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 17/3.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Γ. Βούρου να καθησυχάσει το σώμα ότι οι σχεδιαζόμενοι αναβαθμοί δεν είναι συνοδό έργο του γηπέδου, όπως παραδέχθηκε αυτοί είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των επισκεπτών και των θεατών. Και παρότι ο ίδιος και όσα άλλα στελέχη της διοίκησης μίλησαν διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι «δεν παραχωρείται ούτε μέτρο άλσους» δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν την διαπίστωση που ακούστηκε στο Δ.Σ. : «ούτε κοινόχρηστη, ούτε προσβάσιμη στους πολίτες θα είναι η έκταση των αναβαθμών».

Η συζήτηση που έγινε ήταν αποκαλυπτική. Παρότι ο ίδιος ο δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα χαρακτηρίζοντας «εμμονική» την σχέση με τους αναβαθμούς όσων δημοτικών συμβούλων εξέφραζαν διαφωνίες, στη συζήτηση αναδείχθηκαν μια σειρά σοβαρές ελλείψεις της εισήγησης:

  • από πουθενά δεν τεκμηριώνεται η ανάγκη κατασκευής των αναβαθμών
  • δεν υπάρχει εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας (μετά από ώρες συζήτησης ο αρμόδιος αντιδήμαρχψος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Σ. Γραμμένος είπε ότι «θα έχετε τη μελέτη της διεύθυνσης Πρασίνου αύριο» (μετά την… ψήφιση δηλαδή).
  • ενώ τα εγκεκριμμένα έργα του γηπέδου προβλέπουν τοιχείο στο συγκεκριμένο σημείο, προτείνονται αναβαθμοί χωρίς να υπάρχει καμιά εγκεκριμένη μελέτη
  • αν και εμφανίζεται ως έργο που σχεδιάζει ο Δήμος ή ζητά ο δασάρχης, στην ουσία πρόκειται για έργο που εισηγείται η κατασκευαστική εταιρεία του γηπέδου.
  • δεν δίνονται πλήρη στοιχεία για τα δένδρα που πρόκειται να κοπούν (ο Α. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται να κοπούν 47, οι Κοσκολέτος – Βούρος διαβεβαίωναν ότι θα επαναφυτευτούν(;).

Είναι χαρακτηριστικές διάφορες επίμονες ερωτήσεις – τοποθετήσεις που τέθηκαν στη συνεδρίαση και έμειναν έωλες, αφού η διοίκηση δεν έδινε επαρκείς απαντήσεις:

  • αν η διαμόρφωση των αναβαθμών δεν έχει σχέση με συνοδά έργα του γηπέδου, τι δουλειά είχε ο μηχανικός της κατασκευάστριας εταιρείας στην διαπαραταξιακή επιτροπή;
  • το έργο όπως έχει εγκριθεί από την ΑΕΠΟ εμπεριέχει επικινδυνότητα; το τοιχείο το οποίο έχει αδειοδοτηθεί κρίνεται επικίνδυνο;
  • γιατί δεν συνυπολογίζονται οι τρεις πύλες εισόδου στο άλσος που προβλέπονται στους αναβαθμούς, στο σύνολο των εισόδων που τελικά εγκρίθηκαν;

Ειδικά για το τελευταίο προκάλεσε θυμηδία η… διαπραγμάτευση που ακολούθησε. Από αρχικά 6 εισόδους που είχε προτείνει η διοίκηση εισήγαγε στη συνεδρίαση πρόταση για 9 για να φθάσουν να ψηφιστούν μετά το… αλισβερίσι διοίκησης – Γρετζελιά 11, χωρίς πάντα να αναφέρονται οι 3 πύλες των αναβαθμών. Σημειωτέον ότι σήμερα λειτουργούν 19 είσοδοι.

Μια ακόμη βίαιη παρέμβαση στο σώμα του δάσους έλαβε χθες την έγκριση αιρετών στελεχών της πόλης μας…

*Την επιλογή των αναβαθμών, αλλά και το έργο της απορροής υδάτων που ήρθε «πακέτο» χωρίς καμιά εισήγηση ή μελέτη, υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βούρου (+ ο ενταγμένος Κοπελούσος), οι ενσωματωμένοι στη διοίκηση Κωνσταντινίδης, Λέκκας και Αλεφραγκή και οι Π. Γρετζελιάς, Χρ. Γρετζελιάς και Γ. Αναγνώστου. Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών, της Πόλης της καρδιάς μας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι Λαζαρίδης, Ουσταμπασίδης, Γούλας (σύνολο 15). Λευκό ψήφισε η Ε. Παπαλουκά.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *