Κώστας Τομπούλογλου: «Όλοι ξέρετε τους ηθικούς αυτουργούς»

Μια συγκλονιστική εικόνα αντίκρυσαν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή (17/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Ο Κώστας Τομπούλογλου με εμφανή τα σημάδια της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε, κλήθηκε ως δημοτικός σύμβουλος να τοποθετηθεί και να ψηφίσει για ένα θέμα, για το οποίο οι απόψεις της παράταξής του τον μετέτρεψαν σε στόχο. Κι όμως η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων σε μια τόσο σοβαρή εκτροπή. Το θύμα της επίθεσης, την οποία καταδικάζει το ψήφισμα που κατέθεσε και υπερψήφισε η διοικούσα παράταξη, εξέφρασε εύγλωττα την άποψή του: «αισθάνομαι ντροπή, αυτό το ψήφισμα δεν με εκφράζει».

Ο Άρης Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι το μήνυμα της δολοφονικής επίθεσης είναι «όποιος τολμήσει να διαφωνήσει, κινδυνεύει», ενώ ο Ν. Σερετάκης θύμισε ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατοικίας προσώπων που στον ένα ή τον άλλο βαθμό εξέφρασαν κάποια διαφωνία.

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από τους 14 συμβούλους που συναπαρτίζουν τη διοίκηση, τρεις συμβούλους της παράταξης Γρετζελιά και τον κ. Γούλα. Παρών ψήφισαν οι σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών και της Λαϊκής Συσπείρωσης, απείχαν οι σύμβουλοι της παράταξης Τομπούλογλου και οι Λαζαρίδης και Παπαλουκά, ενώ κατά ψήφισε ο Ι. Ουσταμπασίδης.

Νωρίτερα ο Κ. Τομπούλογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μαύρων σελίδων για την αυτοδιοίκηση της πόλης μας:

«Έπεσα θύμα δολοφονικής επίθεσης, στοχοποιήθηκα, μπορούσα να είμαι νεκρός ή φυτό ή παράλυτος. Όλοι ξέρετε τους ηθικούς αυτουργούς, τους φυσικούς αυτουργούς τους αναζητεί η δικαιοσύνη.

Ποτέ στη ζωή μου δεν ενέδωσα σε εκβιασμούς. Ούτε όταν η πατρίδα μας μου ανέθεσε εθνική αποστολή και ήμουν όμηρος των Τούρκων, οι οποίοι ως σήμερα ζητούν την έκδοσή μου.

Και σήμερα είμαι όρθιος, σταθερός στις αξίες μου, σταθερός στις απόψεις μου. Αυτό έμαθα από την οικογένειά μου, αυτό διδάσκω και στα παιδιά μου που με είδαν αιμόφυρτο να χαροπαλεύω έξω από το σπίτι μας.

Σ’ αυτή την δοκιμασία που περνάω αισιόδοξο μήνυμα είναι τα εκατοντάδες μηνύματα αγάπης, ενδιαφέροντος και συμπαράστασης των απλών καθημερινών ανθρώπων που καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές της μαφίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους αυτούς».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *