Βυζαντινισμοί για τις… τουαλέτες στο άλσος

Τον τηλεοπτικό Κατακουζηνό και το πόνημά του για το… αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου μας θύμισε χθες βράδυ ο Παντελής Γρετζελιάς με την ενδελεχή τοποθέτησή του για τις… τουαλέτες στο άλσος.

Επί ώρα ανέλυε το θέμα της καλύτερης χωροθέτησής τους, υποδεικνύοντας τις βέλτιστες θέσεις για τις τέσσερις τουαλέτες που προβλέπεται να κατασκευαστούν εντός του χώρου του άλσους. Ο πρώην δήμαρχος αποδείχθηκε… άριστος γνώστης της χωροταξίας του άλσους και του… αποχετευτικού του συστήματος.

Άλλωστε, παρά την αποχή του από την διαπαραταξιακή επιτροπή (την οποία ο ίδιος πρότεινε, αλλά τελικά δεν ψήφισε) ήρθε αρκετά προετοιμασμένος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είκοσι(!) σελίδες γραπτών προτάσεων διάβασε και κατέθεσε με κεντρικό θέμα τις… τουαλέτες.

Κι όλα αυτά για να προσφέρει στο τέλος την θετική του ψήφο στην κατασκευή των περιβόητων αναβαθμών, που ήταν και η κεντρική ιδέα της διαδικασίας τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του άλσους. Μάλιστα έσυρε τον κ. Βούρο στην αποδοχή όλων των προτάσεών του (αλλαγή θέσεων για τουαλέτες και παιδικές χαρές, συν δυο επιπλέον εισόδους για το άλσος), ούτως ώστε να εμφανιστεί ως ο απόλυτος χειριστής των αλλαγών που έχει ανάγκη το άλσος μας. Ούτε λέξη για την αφαίρεση ενός ολόκληρου τμήματος δυόμιση στρεμμάτων από την επισκεψιμότητα και την προσβασιμότητα του άλσους. Ακόμα και τις τρεις σχεδιαζόμενες εισόδους προς το άλσος από την πλευρά του γηπέδου απέκρυψε στο σχέδιο που παρουσίασε για να πείσει για την περιβαλλοντική αναβάθμιση που προσφέρει η κατασκευή των αναβαθμών.

Δικαίως οι… βυζαντινισμοί του στη συζήτηση προκάλεσαν ειρωνικά σχόλια από τους δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι… υποκλίθηκαν στην ευρύτητα γνώσεων περί τουαλετών του αειθαλούς πρώην δημάρχου…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *