Εργαζόμενοι Δήμου: Αποτρόπαιο γεγονός στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Αυτό το άρρωστο κλίμα και οι απόπειρες μαφιόζικου εκφοβισμού προφανώς και επηρεάζουν όλους εμάς και τις συνθήκες εργασίας μας». Αυτό δηλώνει η Ομάδα Αυτόνομης Παρέμβασης εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας καταδικάζοντας τη δολοφονική επίθεση ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τομπούλογλου, θυμίζοντας ανάλογες απειλές εναντίον εργαζομένων στο παρελθόν:

Δηλώνουμε σοκαρισμένοι και σοκαρισμένες από τη δολοφονική επίθεση εναντίον Δημοτικού Συμβούλου της συντηρητικής παράταξης του οποίου ο αδερφός εξέφρασε γνώμη υπέρ του Άλσους για αλλαγές που προτάθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου και με τις οποίες, διαφώνησε.  Η στάση του αυτή μάλλον δεν άρεσε. Η ιστορία έχει μεγάλο, γνωστό και βίαιο παρελθόν που κρατάει χρόνια και στο οποίο δε θα σταθούμε. Στο πολύ πρόσφατο όμως παρελθόν υπήρξαν απειλές εναντίον εργαζομένων γιατί έκαναν τη δουλειά τους που προβλέπονταν από το νόμο πάλι σε υπόθεση που σχετίζεται με το Άλσος και το γήπεδο. Σήμερα φτάσαμε σε δολοφονική απόπειρα με στόχο την εκ νέου τρομοκράτηση  προκειμένου να υποκύψουν όλοι και όλες. Ζοφερό το μέλλον αν επικρατήσει αυτή η «πολιτική», για την οποία «πολιτική» γεμάτη βία και θύματα δεν είναι άμοιρη ευθυνών ούτε η τωρινή κυβέρνηση, ούτε η προηγούμενη.

Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Δήμο δηλώνουμε ότι αυτό το άρρωστο κλίμα και οι απόπειρες μαφιόζικου εκφοβισμού προφανώς και επηρεάζουν όλους εμάς και τις συνθήκες εργασίας μας.  Δεν νοιώθουμε ότι εργαζόμαστε σε περιβάλλον δημοκρατικό και ασφαλές, γεγονός ανήκουστο για μια κοινωνία το έτος 2021 σε μια χώρα θεωρητικά δημοκρατική. Εντάξει… δεν λέμε μεγάλες κουβέντες γιατί τελευταία έχουν συμβεί τόσα γεγονότα στη δημόσια σφαίρα που δεν θυμίζουν και πολύ δημοκρατία όμως στα πλαίσια της περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας νοιώθουμε ότι κάτι είναι βαθιά σάπιο και πιστεύουμε πως η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά συνενοχή.

Θυμίζουμε τέλος  το γνωστό ποίημα,  που ακούγεται στην περίπτωση της Ν. Φιλαδέλφειας σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία…

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,

Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Στηρίζουμε και  συμπαραστεκόμαστε στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει φωνή και άποψη και να την εκφράζει ελεύθερα.

ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΟΑΠ)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *