Τις ίδιες τροποποιήσεις στη διαχειριστική του άλσους φέρνει η διοίκηση σε Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/3

Στις 17 Μαρτίου, ώρα 6μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με μοναδικό θέμα την Έγκριση τροποποίησης διαχειριστικής μελέτης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της επίθεσης που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Τομπούλογλου, η οποία όπως όλα δείχνουν σχετίζεται με την θέση που έχει λάβει η παράταξη στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο άλσος.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα είχε συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε τέσσερις συνεδριάσεις, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποια κοινή απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση επανέρχεται στη συνεδρίαση με την ίδια εισήγηση του αντιδήμαρχου Πρασίνου Σπ. Γραμμένου, την οποία είχε παρουσιάσει και στην συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου, οπότε και την απέσυρε για να συζητηθεί το θέμα στην διαπαραταξιακή επιτροπή.

Κύριο θέμα αντιπαραθέσεων είναι το σημείο 2 των 12 προτεινόμενων τροποποιήσεων, το οποίο αφορά την κατασκευή αναβαθμών στο νότιο τμήμα του άλσους, στο όριο του υπό διαμόρφωση βόρειου περιμετρικού πεζόδρομου του γηπέδου. Διαφωνίες έχουν διατυπωθεί και για την αποτύπωση του σχεδιαζόμενου αναψυκτηρίου (νέος Κένταυρος), αλλά και για τον περιορισμό των εισόδων του άλσους. Στο τελευταίο θέμα, βάσει της «εισήγησης» της διαπαραταξιακής επιτροπής γίνεται και η μοναδική «υποχώρηση» της διοίκησης, αφού προβλέπονται 9 αντί των 6 αρχικά σχεδιαζόμενων εισόδων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *