Καταργούνται και οι Δημοτικές Κοινότητες

Ο περιορισμός της αντιπροσωπευτικότητας είναι το χαρακτηριστικό του νέου σχεδίου νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Εκτός από την κατάργηση της απλής αναλογικής και άλλες διατάξεις του νέου νομοθετήματος αποδεικνύουν το βαθύ αντιδημοκρατικό του χαρακτήρα.

Όπως φαίνεται από το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, καταργούνται πλέον οι δημοτικές κοινότητες για τους Δήμους της Αττικής. Έτσι, αν το νομοσχέδιο ψηφισθεί ως έχει, από τις εκλογές του 2023 δεν θα υφίστανται πλέον τα κοινοτικά συμβούλια της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Η αλήθεια είναι ότι ήδη τα αιρετά όργανα των δήμων έχουν απογυμνωθεί από αρμοδιότητες: πολλές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων έχουν περάσει στις Επιτροπές, ενώ τα Κοινοτικά Συμβούλια έχουν σχεδόν διακοσμητικό χαρακτήρα. Τώρα έρχεται η ώρα για την πλήρη κατάργησή τους…

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 18/3. Τόσο από την Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και από την Δύναμη Πολιτών έχει ζητηθεί η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση αυτών των αλλαγών. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη των αιρετών της πόλης μας γι αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *