H Δύναμη Πολιτών για την 2η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής

Από την Δύναμη Πολιτών λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την 2η συνεδρίαση (2/3/2021) της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί για την τροποίηση της διαχειριστικής μελέτης του άλσους:

Εκ μέρους της Δύναμης Πολιτών ενημερώνουμε πως συνεδρίασε για 2η φορά χθες το πρωί η διαπαραταξιακή επιτροπή για την τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Α. Η Δύναμη Πολιτών δεν είχε παραλάβει μέχρι τη συνεδρίαση το σύνολο των μελετών, τις οποίες αιτήθηκε.

Β. Η κατάθεση γραπτών προτάσεων επί της διαχειριστικής μέχρι την Παρασκευή, όπως ζητήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Κοσκολέτο, μπορεί να γίνει από εμάς μόνο στα σκέλη της διαχειριστικής για τα οποία είμαστε πλήρως ενημερωμένοι.

Γ. Εξακολουθούν και υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα ή/και διαφορετικές θέσεις σε σχέση με: τους αναβαθμούς, τα όμβρια ύδατα, την προτεινόμενη νέα δεξαμενή, τον Κένταυρο, την απομάκρυνση του Φιλοζωικού συλλόγου, τον περιορισμό των εισόδων του άλσους, τη δημιουργία ακόμη ενός κιοσκιού στο άλσος. Στο θέμα της δημιουργίας χώρου για θέατρο, τα μέλη της επιτροπής συναίνεσαν στην πρότασή μας για ρητή δέσμευση για χρήση του αποκλειστικά από το Δήμο (ή τοπικούς φορείς) άνευ αντιτίμου για τους δημότες, αποκλείοντας εκχώρηση/ενοικίαση/μίσθωση σε ιδιώτη.

Δ. Κατατέθηκαν 2 γνωμοδοτήσεις, από την Τεχνική και από τη Νομική υπηρεσία για τις προτεινόμενες αλλαγές στη διαχειριστική, ενώ μόλις χθες πληροφορηθήκαμε ότι η Διεύθυνση πρασίνου έχει καταθέσει εγγράφως παρατηρήσεις επί της προτεινόμενης μελέτης των αναβαθμών. Ζητήθηκαν και τα τρία αυτά έγγραφα προκειμένου να έχουμε πληρέστερη εικόνα.

Ε. Παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και μίλησε μηχανικός-μελετητής της DIMAND για τη μελέτη των αναβαθμών. Ενημέρωσε ότι – σύμφωνα με αυτόν – το έργο δεν αποτελεί συνοδό έργο του γηπέδου της ΑΕΚ και ότι το γήπεδο μπορεί να λάβει κανονικά αδειοδότηση με τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια, δηλαδή και χωρίς τους αναβαθμούς. Ως εκ τούτου, σημείωσε ότι δεν απαιτείται έγκριση της μελέτης από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αλλά πρώτα από το Δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από το δασαρχείο και τέλος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Επιπλέον, παρουσίασε τις αλλαγές που θα γίνουν στο χώρο από την εφαρμογή της μελέτης των αναβαθμών.

ΣΤ. Η Δύναμη Πολιτών έθεσε 2 βασικά ερωτήματα, τα οποία, κατά την άποψή μας, έμειναν αναπάντητα. Για ποιο λόγο και βάσει ποιας εισήγησης ο Δήμος έρχεται να τροποποιήσει τη χρήση ενός σημείου του άλσους, όταν στο συγκεκριμένο χώρο η μοναδική εγκεκριμένη απόφαση της πολιτείας είναι η δημιουργία τοιχίου (που ξεκινά από το 1 και φτάνει μέχρι 5.8 μέτρα). Αν κάτι τέτοιο αποτελεί εισήγηση/παραίνεση του δασάρχη, όπως έχει ειπωθεί επανειλημμένα στις 2 συνεδριάσεις, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχει εγγράφως ή να το υποστηρίξει με την παρουσία του στην διαπαραταξιακή επιτροπή ο δασάρχης, όπως και προτείναμε.

Ζ. Η Δύναμη Πολιτών στήριξε την ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για δημόσια καταδίκη των δημοσιευμάτων και των απειλών που δέχθηκε ο κ. Τομπούλογλου, θεωρώντας πως τέτοια γεγονότα, τα οποία έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια δημοκρατικού διαλόγου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, οπότε κι αν γίνει, οι δρόμοι για όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς είναι δύο:

    Α. Υπέρ του Άλσους
    Β. Υπέρ του οπαπαρινα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *