Λαϊκή Συσπείρωση: 4η ημέρα στο σκοτάδι για τα σχέδια ενάντια στο άλσος

Την έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων για το τι σχεδιάζεται στο άλσος στηλιτεύει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της:

Συμπληρώθηκαν 4 ημέρες που οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας παραμένουν στο σκοτάδι για τα πραγματικά σχέδια «αξιοποίησης» – καταστροφής του Άλσους ως δάσος που προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα και γενικότεροι σχεδιασμοί του κεφαλαίου.

Με ένα δελτίο τύπου – έκθεση ιδεών, η δημοτική αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου επιχειρεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Να κρύψει τους πραγματικούς στόχους των παρεμβάσεων που προωθεί στο Άλσος για την μετατροπή του σε πάρκο δραστηριοτήτων με κριτήριο το κέρδος, παραπέρα ακρωτηριάζοντας το, θυσιάζοντας ακόμη περισσότερα δέντρα, περιορίζοντας δραστικά την πρόσβαση σε αυτό.

Είναι φυσικό λοιπόν η διοίκηση του δήμου να μην θέλει δημοσιότητα αλλά «διαβουλεύσεις» κεκλεισμένων των θυρών, να προσπαθεί να αποφύγει κρίσιμα ερωτήματα που θέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και πολλοί συνδημότες μας:

ΕΡΩΤΗΣΗ  που δεν επέτρεψε η Δημοτική Αρχή να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  Νο  1:

Από ποιον εκπορεύεται και ποια ανάγκη καλύπτει η δημιουργία αναβαθμών σε ζώνη «περίπου 10 μέτρων» εντός του άλσους; 

Πόσα επιπλέον στρέμματα και δέντρα θα αφαιρέσει από το Άλσος;

Δεν συμμετέχει στην διαπαραταξιακή

Η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε, αποχωρώντας από τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ απαντώντας στην πρόσκληση συμμετοχής στην 1η συνεδρίαση ααρνήθηκε να παραστεί θεωρώντας ότι με τη συγκρότηση της επιτροπής από τη δημοτική αρχή «επιχειρείται να καλλιεργηθεί μια κάλπικη εικόνα υποτιθέμενης συναίνεσης σε προαποφασισμένα σχέδια πολύ επικίνδυνα σχέδια για το άλσος. Επιδιώκεται να αποσοβηθούν αντιδράσεις στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζει  η αγοραία αντίληψη που έχετε για την «αξιοποίηση» του άλσους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρέμβαση που βάζετε σε πρώτη προτεραιότητα δεν έχει καμία σχέση με την προστασία και την ανάδειξη του άλσους και του δασικού του χαρακτήρα, αλλά το ακρωτηριάζει ακόμη περισσότερο«.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *