Τότε ο κ. Κωνσταντινίδης ήταν κατά του εθελοντισμού, τώρα καλύπτει «εθελοντές-απεργοσπάστες»

Η μεταστροφή απόψεων είναι μια συνήθης πρακτική από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Τάσο Κωνσταντινίδη. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκλήθηκε από τον Άρη Βασιλόπουλο να πάρει θέση σε ένα θέμα το οποίο καταγγέλθηκε δημόσια: στην χρησιμοποίηση «εθελοντών» της διοίκησης απεργοσπαστικά σε εργασίες από τις οποίες απέχουν, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Κι αυτό γιατί ο κ. Κωνσταντινίδης στο παρελθόν είχε καταφερθεί δημόσια κατά της λειτουργίας εθελοντικών υπηρεσιών από το Δήμο, όπως το κοινωνικό φροντιστήριο και η δωρεάν παροχή λογιστικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, όταν η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών είχε συστήσει το κοινωνικό φροντιστήριο με τη συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών, μια παροχή η οποία αγκαλιάστηκε από τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας, ο νυν αντιδήμαρχος Παιδείας είχε ασκήσει έντονη κριτική, κατηγορώντας την τότε δημοτική αρχή ότι «ασκεί κοινωνική πολιτική επί παντός επιστητού με εθελοντές και μη αμειβόμενους εργαζόμενους». Το ίδιο είχε κάνει και στην παροχή δωρεάν λογιστικών υπηρεσιών προς άπορους συμπολίτες μας, από εθελοντή συνδημότη λογιστή που είχε προσφερθεί.

Ποια είναι η σημερινή θέση του κ. Κωνσταντινίδη; «Δεν είναι κακό να συμμετέχουν εθελοντές σε κάποιες δραστηριότητες στο άλσος» είπε, προσπαθώντας να αποφύγει να πάρει θέση για τον απεργοσπαστικό ρόλο των «εθελοντών» μελών της παράταξης του δημάρχου.

Είπαμε, η συνέπεια λόγων και έργων δεν είναι προσόν για τον κ. αντιδήμαρχο…

Διαβάστε επίσης:

Ο εθελοντισμός στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και όχι ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, γράφει ο Παύλος Παπαθεοφάνους, εκπαιδευτικός

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *