Τεράστιες ανάγκες σε εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης μας – μεγάλες καθυστερήσεις στις παροχές

Μεγάλες είναι οι ανάγκες κοινωνικής στήριξης σε εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλη μας. Αυτή είναι η εικόνα που αναδεικνύεται από το θέμα που συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Συνολικά 475 αιτήσεις κατατέθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για ένταξη στις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Σίτισης.

Την ίδια στιγμή, φάνηκε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παροχές. Μετά από ερωτήσεις που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άρης Βασιλόπουλος, η αρμόδια αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι εδώ και δύο μήνες δεν έχουν μοιρασθεί τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού η λίστα των ωφελούμενων συζητήθηκε μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα η κυρία Παπακώστα είπε ότι φέτος η λίστα ήρθε προς συζήτηση νωρίτερα, αφού το 2020 συζητήθηκε στα τέλη Μαρτίου (δείτε το σχετικό περσινό ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ εδώ).

Δεν είναι όμως η μόνη καθυστέρηση παροχών. Μερικές δεκάδες συμπολίτες μας που αιτήθηκαν να λάβουν το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων, βάσει απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχουν λάβει ακόμα το βοήθημα! Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, κάτι τέτοιο δεν οφείλεται φυσικά σε ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η εικόνα που μεταφέρει το καλοπληρωμένο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Βούρου δεν είναι και τόσο ειδυλλιακή. Εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκες, είναι αναγκασμένες να περιμένουν επί μήνες ψηφισμένες παροχές…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *